Jump to content

Месец на украинската културна дипломация 2024

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2024 and the translation is 100% complete.

Месец на украинската културна дипломация 2024  

[Социални медии: #UCDMonth] • [Официална страница: ucdm.wikimedia.org.ua]    Включете се в предизвикателството за уикиредактори за подобряване на отразяването на украинската култура в Уикипедия!
  • Какво: Това е публичен конкурс, чиято цел е създаването и подобряването на текстовете на статиите относно културата и народа на Украйна в колкото се може повече езикови версии на Уикипедия. Предложеният списък с препоръчани статии е съставен от организаторите на предизвикателството. Най-активните участници в конкурса ще получат награди.
  • Кога: Конкурсът започва в 00:01, 1 март 2024 (UTC) и продължава до 23:59, 31 март 2024 (UTC).
  • Как: Участието в конкурса е съвсем лесно и включва следните четири стъпки: Избери статии, по които ще работиш → Получи точки за труда си → Опитай се да получиш колкото се може повече точки → Вземи награди за своите приноси!
  • Кой: Всеки регистриран уикиредактор с профил в която и да е езикова версия на Уикипедия може да стане част от тази кампания. За участие в конкурса е необходима регистрация в раздел Участници.
  • Защо: Чрез този конкурс се надяваме да подобрим статиите за културни явления, значими за украинския народ, и да гарантираме достъпа на читателите до качествена информация. Конкурсът се организира от Wikimedia Ukraine в сътрудничество с Украинския институт и украинското Министерство на външните работи.