Jump to content

Mjesec ukrajinske kulturne diplomatije 2024.

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2024 and the translation is 100% complete.

Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2024  

[Social media: #UCDMonth] • [Link here: ucdm.wikimedia.org.ua]    Dobro došli na uređivački maraton kome je cilj unapređivanje pokrivenosti ukrajinske kulture na Wikipediji!
  • Cilj: Ovo je takmičenje u pisanju s ciljem da se kreiraju i poboljšaju članci o kulturi i narodu Ukrajine u što većem broju jezičkih izdanja Wikipedije. Predloženu listu članaka na koje se treba fokusirati pružili su organizatori takmičenja. Najaktivniji učesnici će dobiti vrijedne nagrade.
  • Trajanje': Takmičenje u pisanju se održava od 00:01, 1 marta 2024 (UTC) do 23:59, 31 marta 2024 (UTC) '.
  • Učestvovanje: Takmičenje ima 4 koraka i jednostavno u strukturi: Odaberi članke na kojima ćete raditi → Osvojite poena za svoj rad → Ciljajte osvojiti što više bodova moguće → Osvojite nagradu za svoj doprinos!
  • Prijava: Svaki Wikipedijanac sa kreiranim nalogom na bilo kojoj Wikipediji može postati dio ove kampanje. Da biste učestvovali, potrebno je da se prijavite u sekciji Učesnici.
  • Razlog: Nadamo se da ćemo kroz ovo takmičenje poboljšati članke o kulturnim fenomenima značajnim za ukrajinski narod i osigurati kvalitetne informacije na Wikipediji. Takmičenje organizuje Wikimedia Ukrajine u saradnji sa ukrajinskim institutom i Ministarstvom vanjskih poslova Ukrajine.