Junta Directiva de la Fundació Wikimedia/Resum

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation Board of Trustees/Overview and the translation is 100% complete.

Fundació Wikimedia
Junta Directiva


Idea or report icon (the Noun Project 2384902).svg
Wikimedia Community Logo.svg

Sabíeu que mentre llegiu el vostre article preferit a la Viquipèdia, hi ha milers de persones treballant per fer lliure el coneixement?

Hi ha una comunitat increïble de persones a tot el món que fan grans projectes com la Viquipèdia, Wikidata, Viquitexts, etc.

La Fundació Wikimedia els ajuda a fer aquesta feina. S’encarreguen de la infraestructura tècnica, dels reptes jurídics i de les dificultats creixents.

Wikimedia Foundation logo - vertical.svg

La Fundació Wikimedia té una Junta Directiva per supervisar les operacions de la Fundació Wikimedia. Els membres de la junta són seleccionats en part mitjançant processos comunitaris i en part per la Junta directament.

Hi ha 16 membres a la Junta:
8 membres de la comunitat i afiliats,
7 membres seleccionats per la Junta, i
1 membre fundador.

16 people icon.svg

Cada membre té un mandat de tres anys.


Global search icon (the Noun Project 1238421).svg
Voting icon (the Noun Project 2536419).svg

Els membres seleccionats per la junta es seleccionen mitjançant un procés de cerca global. S'incorporen a la Junta una vegada que la Junta Directiva i els candidats estiguin satisfets amb un encaix mutu.

La comunitat Wikimedia té l'oportunitat de votar els membres de la junta de la comunitat. Aquesta és una oportunitat per millorar la representació, la diversitat i l'experiència de la Junta com a equip.


Els membres es dediquen a la seva feina al voltant de 150 hores anuals. Serveixen com a mínim en un dels comitès de la Junta. Aquests comitès inclouen la Governança de la Junta, Auditoria, Recursos Humans, Producte, Projectes Especials i Afers Comunitaris. Directors icon (the Noun Project 3156284).svg
Les actes de les reunions disponibles públicament es publicaran a la pàgina de Reunions de la Foundation Wiki o a les pàgines dels comitès.
Info icon (the Noun Project 2397884).svg Obteniu més informació sobre la Junta Directiva i fins i tot sobre com podeu participar a les eleccions del de la Junta a https://w.wiki/yY9.