Jump to content

Fundraising/Translation/Email 1/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising/Translation/Email 1 and the translation is 100% complete.

Прочитајте лично обраќање на основачот на Википедија

Почитуван(а) %%FIRSTNAME%,

Драг дарителу,

Ви благодариме што ни помогнавте Википедија да остане бесплатна, слободна и без реклами. Измина една година откако последен пат побаравме средства. Ова е годинашниот потсетник.

Доколку сите минати дарители се решат да дадат пак годинава, не ќе треба да се грижиме за средства до идната. Помогнете ни да се задржиме на подобрувањето на Википедија.

Ние сме мала непрофитна организација која раководи со петтото најпосетено место на интернет. Кадарот ни брои само 200 лица, но им служиме на 500 милиони корисници. Сепак, имаме трошоци како секое друго место: опслужувачи, струја, програми и луѓе.

Википедија е нешто посебно. Таа е како библиотека или јавен парк. Како храм за умот, место каде што сите можеме да учиме и размислуваме.

За да ја заштитиме нашата независност, никогаш нема да имаме реклами. Ниту пак имаме владини средства. Работиме само на доброволни прилози од читателите. Сега дојде моментот да побараме од Вас.

Доколку Википедија ви е корисна, одвојте една минутка за да ја одржиме каква што е и следната година.

https://donate.wikimedia.org

Ви благодарам,

Џими Велс
Основач на Википедија


Писмово го примате како ценет дарител на Фондацијата Викимедија. Доколку во иднина не сакате да примате вакви пораки, веднаш отпишете се.

Wikimedia Foundation, Inc.
P.O. Box 98204
Washington, DC 20090-8204
United States of America