Jump to content

Fundraising 2009/appeal/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Jimmy Wales, a Wikipédia alapítójának felhívása

[edit]

Arra kérlek most, hogy támogasd az adományoddal a Wikipédiát.

2001-ben indítottam el a Wikipédiát, és az elmúlt nyolc évben megdöbbentett és csodálattal töltött el, ahogy önkéntesek százezrei csatlakoztak, hogy létrehozzuk az emberi történelem legnagyobb enciklopédiáját.

A Wikipédia nem egy üzleti vállalkozás. Közösségi alkotás, teljes egészében hozzád hasonló emberek írták és pénzelték. Minden hónapban több mint 340 millió ember használja – az internethez hozzáférők közel harmada. Te is része vagy a közösségünknek.

Hiszek magunkban. Hiszek abban, hogy a Wikipédia egyre jobb lesz. Erről szól az egész: az egyik ember ír valamit, a másik kicsit javít rajta, és így tovább, idővel egyre jobbá válik. Ha ma hasznosnak találod, képzeld el mi mindent elérhetünk együtt 5, 10, 20 év alatt.

A Wikipédia arról szól, hogy ha összefogunk, nagy dolgokra vagyunk képesek. Hozzánk hasonló emberek írják a Wikipédiát, egyszerre mindig csak egy kicsit hozzáadva. Hozzánk hasonló emberek adják rá a pénzt. Bizonyíték arra, hogy együtt képesek vagyunk megváltoztatni a világot.

Meg kell őriznünk azt a helyet, ahol ez a fontos munka zajlik. Meg kell őriznünk a Wikipédiát. Azt akarjuk, hogy ingyenes és reklámmentes maradjon. Azt akarjuk, hogy nyitott maradjon – úgy használhasd fel a benne levő információkat, ahogy csak neked tetszik. Azt akarjuk, hogy tovább növekedjen – hogy a tudás mindenhova eljusson, és mindenki hozzátehessen.

2003-ban hoztam létre a non-profit Wikimédia Alapítványt, hogy segítsen a Wikipédia működtetésében, növelésében, ápolásában és megőrzésében. Évi tízmillió dollárból, kevesebb mint 35 alkalmazottal, a világ ötödik legolvasottabb weboldalát üzemelteti. A segítségedet kérem, hogy folytathassuk a munkánkat.

Képzelj el egy világot, ahol mindenki szabadon hozzáférhet az emberi tudás összességéhez! Efelé haladunk, és ha segítesz, oda is érünk.

Köszönöm, hogy használod a Wikipédiát. Te is része vagy ennek a történetnek; kérlek, támogass minket!

Jimmy Wales

a Wikipédia alapítója