Jump to content

Fundraising 2010/Lilaroja Appeal/da

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Lilaroja

[edit]
  • Vær venlig at læse:
  • En personlig bøn
  • fra Wikipediaskribent Lilaroja
  • En besked fra Wikipediaskribent Lilaroja

En dollar, et kærligt brev og et knust hjerte.

Som frivillig hos Wikimedia Foundation i San Francisco læser jeg mange af de e-mails og breve, folk skriver, når vi gennemfører vores årlige støttekampagne.

Man mærker meget hurtigt, at folk ikke bare donerer penge, men også sender kærlig glæde. Et barn donerer glad én dollar af sine sparsomme ugentlige lommepenge. En anden sender en check med en simpel Post-It-besked, hvor der står JEG ELSKER WIKIPEDIAAAAA!!! Nogle gange er det imidlertid hårdere at læse beskederne.

Jeg vil aldrig glemme, da jeg hørte fra en mor og far, der havde mistet deres søn på grund af en sjælden sygdom. De gav et bidrag af taknemmelighed over, at Wikipedia havde en artikel, der kunne informere andre om eksistensen af den sygdom, der tog deres søns liv.

Wikipedia betyder mange forskellige ting for de af os, der bruger den. Hvad end din personlige forbindelse er, er du del af et næsten magisk samvirke: Mere end 400 millioner mennesker bruger Wikipedia og dets søsterprojekter hver måned – det er næsten en tredjedel af den del af verden, der har adgang til internettet.

Nu er det den tid på året, hvor folk på tværs af Wikipedia-samfundet samles om at hjælpe vores fælles projekt ved at give et bidrag på $20, €30, ¥4,000 – eller hvad man nu kan – for at kunne bevare den frie Wikipedia.

På samme måde som vi bygger Wikipedia ét ord ad gangen, kan vi sikre dets sundhed og fortsatte trivsel én donation ad gangen.

Jeg håber, at du vil vælge dette som det øjeblik, hvor du sender Wikipedia lidt kærlig glæde.

Tak,

Lilaroja Oliva, Spanien