Pangurus global

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Global sysops and the translation is 16% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Bahasa Indonesia • ‎Bahasa Melayu • ‎Canadian English • ‎Deutsch • ‎English • ‎Esperanto • ‎Jawa • ‎Kapampangan • ‎Lëtzebuergesch • ‎Malagasy • ‎Napulitano • ‎Nederlands • ‎Ripoarisch • ‎Setswana • ‎Tašlḥiyt/ⵜⴰⵛⵍⵃⵉⵜ • ‎Tiếng Việt • ‎Türkçe • ‎Zazaki • ‎azərbaycanca • ‎bosanski • ‎català • ‎dansk • ‎eesti • ‎español • ‎euskara • ‎français • ‎føroyskt • ‎hrvatski • ‎italiano • ‎kurdî • ‎lietuvių • ‎magyar • ‎norsk bokmål • ‎occitan • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎română • ‎srpskohrvatski / српскохрватски • ‎suomi • ‎svenska • ‎čeština • ‎Ελληνικά • ‎беларуская • ‎македонски • ‎русский • ‎српски / srpski • ‎тоҷикӣ • ‎українська • ‎العربية • ‎سنڌي • ‎فارسی • ‎پښتو • ‎नेपाली • ‎मराठी • ‎हिन्दी • ‎বাংলা • ‎ਪੰਜਾਬੀ • ‎ગુજરાતી • ‎தமிழ் • ‎ไทย • ‎မြန်မာဘာသာ • ‎ქართული • ‎中文 • ‎文言 • ‎日本語 • ‎한국어
Policies and guidelines
This page outlines the standards and guidelines related to the use of the user rights assigned to the global sysop user group. If you need help from a sysop or a steward on your project, please see Meta:Requests and proposals and Steward requests/Miscellaneous.
Meta-Wiki Global sysop-2000px.png

Amarga kakurangan stewards lan panyalahgunaan (kayadéné vandalisme) sing terus terusan marang situs wiki kita, mula pambentukan sawijining grup panganggo global sing anyar diajokaké: pangurus global (global sysops). Wong-wong kasebut kudu panganggo sing dipercaya banget kanthi sajarah kontribusi antar-wiki sing signifikan. Pangurus global bakal diwènèhi hak aksès sing mèmbper pangurus (sysop-like) ing akèh wiki cilik, nanging ora panganggo kanthi peralatan pangurus (sysop) ing kabèh wiki. Minangka tambahan marang peralatan standar, wong-wong mau bakal nduwèni aksès migunakaké pamblokiran global, nanging panggunaan peralatan kasebut mung dipigunakaké ing kasus penyalahgunaan kanthi tataran sing wigati banget, utawa kanggo perawatan sing ora nimbulaké kontroversi. Wong-wong mau ora bakal nduwèni kendhali editorial tumrap isi utawa masyarakat saenggon.

Lingkup

Sacara default, pangurus global bakal diaktifaké kanggo saben proyèk sing ngebaki salah siji saka kriteria ing ngisor:

  • kurang saka sepuluh pangurus sing ana; utawa
  • kurang saka telu pangurus sing wis mlebu log jroning rong wulan pungkasan.

By default, global sysops may use this global user group's permissions on wikis that meet one or both of the following criteria:

  • fewer than ten administrators exist; or
  • fewer than three administrators have made a logged action within the past two months.

Proyèk-proyèk bisa mlebu utawa nulak gumantung kaputusané dhéwé miturut konsènsus lokal. Sawijining wiki set bakal dipigunakaké kanggo mènèhi hak mung ing wiki sing mèlu.

Most global sysops also have global rollback. Unlike the global sysop rights, global rollback is truly global.

Appointment

Pamilihan

Panyuwunan kudu dajokaké menyang Steward requests/Global. Panyuwunan bakal disetujoni déning steward yèn ana konsènsus tumrap panganggo dadi pangurus global sawisé periode dhiskusi, sing biasané watara rong minggu. Dhiskusi dudu pamilihan swara; komentar kudu nuduhaké titik-titik tinamtu sing ndhukung utawa nentang pasetujon panganggo. Kontributor jroning dhiskusi kudu nduwèni log mlebu global kanthi akun Meta.

Pambusakan

Terus orané hak aksès pangurus global sawijining panganggo gumanting marang aktivitas apik lan dhukungan terus terusan saka komunitas Wikimedia.

Continued global sysop access depends on both activity and the continued support of the Wikimedia community.

Kahanan ora aktif
Pangurus global bakal sacara otomatis kèlangan aksèsé yèn ora dipigunakaké sajroning luwih saka enem sasi.
Pamungutan swara kayakinan
Saben steward bisa mbusak hak-hak pangurus global kapan waé yèn dirasa peralatan kasebut wis disalahgunakaké, utawa yèn ana panyuwunan komentar wis nuduhaké yèn minoritas sing signifikan ora percaya marang pangurus global. Yèn bab iki kedadéyan lan pangurus global ngarepaké peralatané manèh, sawijining mosi percaya bakal dilakoni, ing ngendi pangurus global kudu mempertahankan konsènsus komunitas kango mbalèkaké aksèsé.

Perizinan

Iki arupa dhaptar perizinan, kanthi panjelasan, sing pangurus global duwèni. Perizinan amèh idhèntik karo pangurus biasa; nanging, idin iki payu (berlaku) kanggo kabèh proyèk Yayasan Wikimedia sing durung milih metu saka daftar aksès pangurus global. Pangurus global uga nduwèni aksès menyang Pamblokiran global, ing ngendi pangurus lokal ora nduwé aksès kasebut.

This is the list of permissions, with explanations, which global sysops have. The permissions are nearly identical to those of regular administrators; however, these permissions apply to any Wikimedia Foundation project that has not opted out of the global sysops' access list. They are not capable of changing any local userrights either (unless they also have appropriate local permissions).

global-sysops:

Pamblokiran
  • Blokir panganggo saka ngirim e-mail (blockemail)
  • Blokir panganggo liya saka mbesut (block)
  • Bypass pamblokiran IP, pamblokiran otomatis lan pamblokiran rangkéan (ipblock-exempt)
Pambusakan
  • Busak kaca (delete)
  • Busak kaca gedhèn-gedhèn (nuke)
  • Aja nggawé pangalihan saka kaca kang lawas yèn mindhah kaca (suppressredirect)
  • Golèk kaca kang wis kabusek (browsearchive)
  • Wurung busak kaca (undelete)
  • Ndeleng sajarah èntri-èntri kabusak, tanpa bisa ndeleng apa kang dibusak (deletedhistory)
  • Deleng tèks kang dibusak lan owah-owahan antarané révisi kang dibusak (deletedtext)
  • Busak lan wurung busak owahan tinamtuné kaca (deleterevision)
  • Busak lan wurung busak èntri log tartamtu (deletelogentry)
Pangreksan/Panyuntingan
  • Owahi tataran rereksan lan besut kaca kang direksa-runtun (protect)
  • Besut kaca kang kareksa "Allow only administrators" (editprotected)
  • Owah kaca kang kareksa "Allow only autoconfirmed users" (editsemiprotected)
  • Menyunting CSS untuk keseluruhan situs (editsitecss)
  • Menyunting JavaScript untuk keseluruhan situs (editsitejs)
  • Besut barkas-barkas CSS panganggo liya (editusercss)
  • Besut barkas-barkas JavaScript panganggo liya (edituserjs)
  • Owah kaca-kaca sémi-reksa (autoconfirmed)
  • Besut antarmuka panganggo (editinterface)
Filter Penyalahgunaan (Panyuntingan)
  • Owah saringan planggaran (abusefilter-modify)
  • Deleng èntri log salah-guna kang rinci (abusefilter-log-detail)
Liya-liya
  • Gawé supaya besutan otomatis tinengeran wis kapriksa (autopatrol)
  • Otomatis ditinjau saat pengembalian (autoreviewrestore)
  • Ora kadayan watesing cacah besutan. (noratelimit)
  • Impor kaca-kaca saka wiki liya (import)
  • Tandhani besutané wong liya yèn wis kapriksa (patrol)
  • Tandhani besutan kang kawurungan yèn besutan bot (markbotedits)
  • Lih barkas (movefile)
  • Ngalih kaca (move)
  • Pindhahaké kaca lan kabèh anak-kacané (move-subpages)
  • Ngalih kaca panganggo oyod (move-rootuserpages)
  • Timpanana barkas ing panyimpenan médhiya barengan lokal (reupload-shared)
  • Override pamriksan palècèhan (override-antispoof)
  • Override daftar ireng judhul (tboverride)
  • Tindhihana barkas kang ana (reupload)
  • Nglakokaké aksi-aksi sing murupaké CAPTCHA tanpa kudu ngliwati CAPTCHA (skipcaptcha)
  • Balèkaké kanthi gelis besutaning panganggo pungkasan kang mbesut kaca tinamtu (rollback)
  • Unggah barkas (upload)
  • Nganggo wates kang luwih dhuwur ing kwéri API (apihighlimits)
  • Deleng pratélan kaca kang ora ingawasan (unwatchedpages)
  • Lihat catatan daftar hitam spam (spamblacklistlog)

Komunikasi

Pangurus global kudu nduwèni kaca panganggo ing saben wiki sing dipigunakaké kanggo aksès pangurus globalé, sing nyadiakaké informasi kontak utawa pranala menyang kaca panganggo utamané (panyiptan bot sumadya).

Global sysops must have user pages on every wiki they use their global sysop access on, which provides contact information or links to their primary user page (creation bot available currently). Generally a global user page on Meta will cover that requirement, and those users are asked to include a Babel declaration.

For urgent help from a global sysop, join the IRC channel #wikimedia-gsconnect and type !gs in the channel to get the attention of global sysops.

Yèn sawiji panganggo ora bisa ngrampungaké pasulayan kanthi rembugan karo pangurus global, bisa sambat ing Talk:Global sysops, utawa hubungi steward.

Global sysops may contact each other via the private mailing list.

Users with global sysop access

  • Last updated: 2019-07-04  [edit]
Name IRC nick Languages spoken Global sysop since
Ah3kal Ah3kal el, en-3 2016-03-22
Aldnonymous Aldnonymous / Aldnon id, en-4, bbc-Latn-3, bts-3, ms-3, bew-2, min-2, su-2, ace-2, jv-2, map-bms-2, (-1 or -2) some Indonesian local languages 2019-03-14
Amire80 ru, he-5, en-4, ca-3, eo-2, es-2, it-2, fr-1, am-1, ar-1, la-1, lt-1 2017-02-02
Atcovi Atcovi, thestupidking (TSK) en, de-1 2019-01-30
Billinghurst sDrewth en, fr-1 2017-03-01
Biplab Anand Biplab ne, mai, hi-4, en-2, bh-2, awa-2, dty-2, sa-2 2019-04-16
BRPever BRPever ne, en-4, hi-2, dty-2, hif-1 2019-07-15
DARIO SEVERI it, pt-4, en-4, es-2, fr-2, gl-2, th-1 2017-07-25
Esteban16 Esteban16 es, en-2, pt-1, it-1 2018-12-19
Holder Holder gsw, de, en-3, pfl-3 2015-10-29
Huji Huji fa, en-4, ar-1, tr-1, es-1 2018-08-10
Infinite0694 Infinite0694 ja, en-3, de-3,fr-2, it-1 2016-01-21
MF-Warburg MF-W de, en-3, fr-1, tet-1, la-1, es-1 2019-03-07
MoiraMoira Moira2 nl, nds-nl-4, en-3, de-2, fr-2, it-1, es-1, la-1 2010-12-23
PiRSquared17 PiRSquared17 en, fr-2, la-1, it-1, lt-1 2012-12-12
Praxidicae Praxidicae en 2018-11-11
Vermont Vermont en, es-2, ru-1, he-1 2019-03-26
Vogone Vogone / eikes de, lt-3, en-3, fr-2 2013-01-16

Chart

User:EffeietsandersUser:BRPeverUser:VermontUser:AtcoviUser:Esteban16User:PraxidicaeUser:HujiUser:DARIO SEVERIUser:BillinghurstUser:Amire80User:HakanISTUser:Biplab AnandUser:Ah3kalUser:Infinite0694User:Restu20User:HolderUser:MatiiaUser:Syum90User:NahidSultanUser:AldnonymousUser:AlanUser:KaganerUser:DefenderUser:StrynUser:Wiki13User:GlaisherUser:JurgenNLUser:Rschen7754User:Wim bUser:Mh7kJUser:TBloeminkUser:Iste PraetorUser:IgnaUser:VogoneUser:Shanmugamp7User:ÉricoUser:PiRSquared17User:FrigotoniUser:Toto AzéroUser:HerbythymeUser:RadiXUser:MF-WarburgUser:RxyUser:TegelUser:SPQRobinUser:MathoniusUser:SavhUser:VituzzuUser:TelesUser:WikitanvirUser:AjraddatzUser:TrijnstelUser:Jon Harald SøbyUser:Zscout370User:MoiraMoiraUser:Bsadowski1User:Quentinv57User:Hoo manUser:KanjyUser:Fr33kmanUser:BRUTEUser:JafeluvUser:Maximillion PegasusUser:AxpdeUser:MentifistoUser:NuclearWarfareUser:HerculeUser:Luckas BladeUser:.snoopy.User:JuliancoltonUser:VasilievVVUser:Liliana-60User:PmlineditorUser:InnvUser:JamesofurUser:Tiptoety

Deleng uga