Jump to content

Fără proxy-uri deschise

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page No open proxies and the translation is 62% complete.
Outdated translations are marked like this.
Shortcut :
NOP
WM:NOP
Această pagină oferă informații despre blocarea proxy-urilor deschise pe Meta și pe toate celelalte proiecte Wikimedia. Proiectele pot avea politici locale care depășesc această politică globală. A fost discutată în februarie 2004, iar pagina de politică a fost creată în martie 2006.

Politică

Proxy-urile disponibile public (inclusiv proxy-urile plătite) pot fi blocate pentru orice perioadă în orice moment. Deși acest lucru poate afecta utilizatorii legitimi, acestea nu sunt țintele intenționate și pot utiliza în mod liber proxy-uri până când acestea sunt blocate. Pe de altă parte, editarea cu Tor este prevenită automat. Nu există restricții privind citirea Meta printr-un proxy deschis sau anonim.

Adresele IP non-statice sau gazdele care altfel nu sunt proxy-uri permanente ar trebui în mod obișnuit să fie blocate pentru o perioadă mai scurtă de timp, deoarece este probabil ca adresa IP să fie în cele din urmă transferată sau realocată dinamic sau ca proxy-ul deschis să fie închis. După închidere, adresa IP ar trebui deblocată.

Excepții

Editorilor li se permite să editeze prin intermediul unui proxy deschis cu pavilionul prin excepție de blocare IP. Aceasta se acordă pe proiecte locale de către administratori și la nivel global de către stewarzi.

Cu toate acestea, mulți utilizatori sunt cunoscuți pentru a accesa prin intermediul proxy-ului deschis, fără să știe, datorită setării implicite a browserului. Înainte de a aplica pentru excepția de tip blocare IP (care poate dura ceva timp și nu se garantează că va fi acordată), trebuie să verificați preferința de conectare la internet a browserului dvs. și să îl schimbați la fără acces de proxy.

Excepții și cereri globale

Dacă adresa dvs. IP a fost blocată pe toate wiki-urile[1] sau dacă trebuie să folosiți aplicația Tor pentru motive valide și nu poate, [2] la blocul global, sau cereți o excepție către stewarzi.

 • The recommended way is to use the Unblock Ticket Request System.
 • Modul recomandat este trimiterea în mod personal a de e-mailuri la stewards(_AT_)wikimedia.org (formular direct de contact). Puteți folosi orice limbă, vom face tot ce putem. Include:
  1. IP-ul menționat în mesajul de eroare pe care l-ați primit, [1][2]
  2. numele de utilizator pe care îl utilizați sau pe care doriți să îl utilizați și
  3. motivele pentru care credeți că blocul global a fost în eroare sau de ce trebuie să utilizați Tor.
 • De asemenea, este posibil să utilizați pagina Pagina de cerere Meta-Wiki dacă aveți posibilitatea să o editați și nu vă deranjează să vă partajați IP-ul (pentru blocări globale) sau motivele dvs. de a dori confidențialitate (pentru utilizarea Tor). Blocările globale nu se aplică la Meta-Wiki.

Dacă IP-ul dumneavoastră este un proxy deschis, acesta nu va fi deblocat. Este mai probabil ca o excepție să fie acordată dacă oferiți motive întemeiate să credeți că nu o veți abuza; Cazurile evidente sunt, de exemplu, utilizatorii blocați de Great Firewall Chinez și conturi cu contribuții importante din trecut.

Dacă vi se acordă o excepție de Tor și nu aveți încă un cont, administratorul va crea și unul pentru dumneavoastră și veți primi o parolă temporară la adresa dumneavoastră de e-mail.

Please do not place a local unblock request on your user talk page, they are reserved for local blocks. Local administrators are unable to remove global blocks, and will simply repeat the general instructions.

Excepții

Dacă sunteți interesat(ă) să editați doar unul sau mai multe wiki-uri, vă recomandăm să solicitați o excepție locală. Proiectele cu o politică care permite scutiri sunt enumerate ca exemple aici:

For other projects, check with their policies or contact a local sysop there.

Argumentare

Proxy services change a contributor's internet connection, so that instead of connecting to Wikimedia projects directly, the connection is rerouted through services of the proxy provider.

Deși Meta încurajează pe oricine din lume să contribuie, astfel de proxy-uri sunt deseori exploatate în scopuri abuzive. Deoarece MediaWiki (software-ul wiki) depinde de adresele IP pentru intervenția administratorului împotriva abuzului, proxy-urile deschise permit utilizatorilor să eludeze complet administratorii. Utilizarea de script-uri sau boturi permite utilizatorilor rău-intenționați să rotească rapid adresele IP, provocând întreruperi continue care nu pot fi oprite de administratorii neajutorați. Mai multe astfel de atacuri au apărut pe proiectele Wikimedia, cauzând perturbări mari și ocupând administratori care altfel ar face față altor probleme.

Această politică este cunoscută ca provoacă dificultăți pentru unii editori, care trebuie să folosească proxy-uri deschise pentru a eluda cenzurarea în care trăiesc; un exemplu binecunoscut este guvernul Republicii Populare Chineze, care încearcă sporadic să împiedice oamenii din China să citească sau să editeze Wikipedia.

Note

 1. a b , mesajul de eroare de genul: ---- Your IP address has been blocked on all wikis. The block was made by $1 ($2). The reason given is $3.
  • Start of block: $4
  • Expiry of block: $5
  Your current IP address is $6. Please include all above details in any queries you make. If you believe you were blocked by mistake, you can find additional information and instructions in the No open proxies global policy. Otherwise, to discuss the block please post a request for review on Meta-Wiki.
 2. a b Mesaj de eroare ca acesta: ---- Your IP address, $1, has been automatically identified as a Tor exit node. Editing through Tor is blocked to prevent abuse. For additional information and instructions to legitimate users, see the no open proxies global policy.

Vezi şi