Jump to content

Stewards/elections 2010/Guidelines/el

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Αυτή η σελίδα καθοδηγεί τους χρήστες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν το Wikimedia Foundation ως stewards στην διαδικασία υποψηφιότητας. Παρακαλούμε διαβάστε κάθε ενότητα με την σειρά που παρατίθεται.


Ψηφοφόροι[edit]

Πριν ψηφίσετε θα πρέπει:

 • να έχετε λογαριασμό στο Meta (αυτό το wiki).
 • να έχετε καθολικό λογαριασμό (είτε λογαριασμό στο Meta και η σελίδα χρήστη σας να συνδέεται με την σελίδα στο κύριο wiki σας και ένα σύνδεσμο προς τον λογαριασμό σας στο meta από την σελίδα χρήστη σας στο κύριο wiki).
 • να μην χρησιμοποιείται ο λογαριασμός κυρίως για αυτοματοποιημένες επεξεργασίες (bot)
 • να έχετε κάνει τουλάχιστον 50 επεξεργασίες μεταξύ 1 Αυγούστου 2009 και 31 Ιανουαρίου 2010; (σε ένα wiki ή συνολικά στα wiki που έχετε ενοποιημένο λογαριασμό)

Μπορείτε να ελέγξετε την δυνατότητά σας αυτόματα.

Μεταφραστές[edit]

Παρακαλούμε βοηθήστε στην μετάφραση αυτών των σελίδων στις γλώσσες σας:

 • εισαγωγή (κορυφή της σελίδας εκλογών);
 • οδηγίες (αυτή η σελίδα);
 • δηλώσεις υποψηφίων: δείτε τους σύνδεσμους μετάφρασης κάτω από κάθε επικεφαλίδα
 • CentralNotice: δείτε την σελίδα μετάφρασης.

Υποδείξεις για συμμετέχοντες[edit]

 • Αν το οικείο wiki σας δεν έχει μια ανακοίνωση ότι γίνονται αυτές οι εκλογές, κάντε μια καταχώρηση στην Αγορά για να ενθαρρύνετε την συμμετοχή.
 • Κάντε ερωτήσεις στους υποψηφίους αν θέλετε. Εκτενείς σε βάθος συζητήσεις μπορούν να ανασκευαστούν στην σελίδα συζήτησης για την δήλωση υποψηφίου αν είναι απαραίτητο. Παρακαλούμε αφήστε ένα σημείωμα για να μάθουν οι άλλοι συμμετέχοντες που να κοιτάξουν αν ενδιαφέρονται.
 • Αισθανθείτε ελεύθεροι να κάνετε μια μικρή (μία ή δυο γραμμές το μέγιστο) δήλωση εξηγώντας την ψήφο σας. Ξανά, εκτενείς σε βάθος συζητήσεις (απαντήσεις σε ψήφους άλλων) μπορούν να ανασκευαστούν, και ξανά, παρακαλούμε αφήστε ένα σημείωμα για να μάθουν οι άλλοι συμμετέχοντες που να κοιτάξουν αν ενδιαφέρονται.

Υποψήφιοι[edit]

Προϋποθέσεις[edit]

Πριν δηλώσετε αίτηση για επιμελητής, παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι:

 • συμφωνείτε να παραμείνετε πιστοί στις πολιτικές του επιμελητή;
 • έχετε έναν ενεργό λογαριασμό σε αυτό το Meta wiki;
 • έχετε έναν λογαριασμό σε τουλάχιστον ένα Wikimedia Foundation εγχείρημα όπου είστε ενεργοί για τουλάχιστον τρείς μήνες.

Επίσης, επειδή η δουλειά των stewards μπορεί να αναμιχθεί μπορεί να οδηγήσει σε νομικές συνέπειες και ανάμιξη, θα πρέπει να είστε:

 • τουλάχιστον 18 χρονών πριν την τελική μέρα της ψηφοφορίας;
 • έτοιμος να παρέχετε το πλήρες όνομα και την απόδειξη της ταυτότητας σας στο Ίδρυμα Wikimedia.

Οι stewards είναι συνήθως πολύγλωσσοι, επειδή οι βασισμένες σε steward λειτουργίες συχνά περιλαμβάνουν εγχειρήματα από διάφορες γλώσσες. Θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμοι σε μια λογική κοινή βάση. Μεταξύ άλλων περιορισμών, οι stewards αποθαρρύνονται από το να χρησιμοποιούν την πρόσβασή τους σε εγχειρήματα στα οποία είναι ενεργοί, για να αποφευχθούν συγκρούσεις συμφερόντων, και ενθαρρύνονται να παρακολουθούν και να δανείζουν βοήθεια στις σελίδες αιτήσεων του Meta (όπως οι άδειες, οι αιτήσεις bot, και οι πληροφορίες ελεγκτών). Αν χρησιμοποιείτε το IRC, παρακαλώ μπείτε στο #wikimedia-stewardsσύνδεση στο δίκτυο freenode για να απαντήσετε σε αιτήσεις.

Στους μη ενεργούς stewards θα αφαιρούνται τα δικαιώματά τους.

Αίτηση[edit]

Αν θέλετε να γίνετε steward, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Δημιουργήστε τη σελίδα δήλωσής σας[edit]

 1. Δημιουργήστε μια υποσελίδα σε μια σελίδα που να λέγεται "Stewards/elections 2010/statements/Το_όνομα_χρήστη_σας _εδώ".
 2. Αποθηκεύστε το με το ακόλουθο κείμενο, το οποίο θα τοποθετήσει την αρχική σας υποψηφιότητα:
  {{subst:sr-new statement 2010}}
 3. Επεξεργαστείτε την σελίδα με τις ακόλουθες πληροφορίες:
  • το πραγματικό σας όνομα (προαιρετικό);
  • ένας σύνδεσμος στο χρήστη του λογαριασμού σας στο Meta, και ένα σύνδεσμο σε ένα δεύτερο δραστήριο λογαριασμό που πληροί όλες τις προϋποθέσεις.
  • μια λίστα των γλωσσών στις οποίες μπορείς να διαβάσεις και να γράψεις, χρησιμοποιώντας την γλωσσικά-ανεξάρτητη Wikimedia (βλέπε w:Wikipedia:Babel).
  • μια σύντομη έκθεση της συμμετοχής σας στο Ίδρυμα Wikimedia. Ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος είναι τα δικαιώματα διαχειριστή ή γραφειοκράτη, εθελοντική εργασία όπως το να είσαι μέλος της ομάδας απαντήσεων email ή του Wikipedia Επιτροπή Διαιτησίας, η οποιαδήποτε άλλη πληροφορία νιώθεις σχετική. Μπορείς να διαβάσεις τις δηλώσεις των άλλων υποψηφίων για περισσότερες ιδέες.

Όταν είσαι έτοιμος, Καταχώρησε την υποσελίδα σου στην σελίδα των εκλογών προσθέτοντας το ακόλουθο κείμενο με αλφαβητική σειρά: "{{Se2010 candidate indexer|Το_όνομα_χρήστη_σας}}". Οι εθελοντές θα προσθέτουν μεταφράσεις σε διάφορες γλώσσες για εσάς.

Δώστε απόδειξη της ταυτότητας[edit]

Η απόδειξη της ταυτότητας πρέπει να παραληφθεί πριν τις 01 Φεβρουαρίου, αλλιώς θα αποκλειστείτε. Επικοινωνήστε με τον Cary Bass (Συντονιστή Εθελοντών του Ιδρύματος Wikimedia) όσο αφορά τις απαιτούμενες προσωπικές σας πληροφορίες στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο cbass [AT] wikimedia [dot] org. Αυτές οι πληροφορίες είναι για τη διαδικασία επικύρωσης και δεν θα αποκαλυφθούν δημοσίως. Έγκυρες αποδείξεις της ταυτότητάς σας περιλαμβάνουν μια σάρωση του διαβατηρίου σας ή της άδειας οδήγησής σας.