VisualEditor/Newsletter/2016/June/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2016/June and the translation is 100% complete.


Lees dit in een andere taalAbonneer u op de meertalige nieuwsbrief

VisualEditor
Wist u dat?

Het is snel en gemakkelijk om een referentielist in te voegen.

Schermafdruk met een vervolgkeuzemenu met veel items

Plaats de cursor waar u de referentielist wilt weergeven (meestal onderaan de pagina). Open het menu "Insert" en klik op het icoon "References list" (drie boeken).

Als u verschillende referentiegroepen gebruikt, wat relatief zeldzaam is, heeft u de mogelijkheid om de groep te specificeren. Als u dat doet, worden alleen de referenties die tot de opgegeven groep behoren weergegeven in deze lijst van referenties.

Klik tenslotte op "Insert" in de dialoog om het References list in te voegen. Deze lijst zal veranderen als u meer voetnoten aan de pagina toevoegt.

U kunt de gebruikershandleiding lezen en helpen vertalen, met meer informatie over het gebruik van de visuele tekstverwerker.

Sinds de laatste nieuwsbrief heeft het VisualEditor Team veel bugs opgelost. Hun werkschema is beschikbaar op Phabricator. Onze huidige prioriteiten zijn het verbeteren van de ondersteuning voor Arabisch en Oost-Indisch schrift en het aanpassen aan de behoeften van de Wikivoyages en Wikisources.

Recente wijzigingen

De visuele tekstverwerker is nu beschikbaar voor alle gebruikers van Wikivoyages. Het is ook ingeschakeld voor alle bijdragers aan het Franse Wikinews.

De functie enkele tab bewerken combineert de tabbladen "Edit" en "Edit source" in één "Edit" tabblad. Het is geïmplementeerd op verschillende Wikipedia's, waaronder de Hongaarse, Poolse, Engelse en Japanse Wikipedia's, evenals op alle Wikivoyages. Op deze wiki's kunt u uw instellingen voor deze functie wijzigen in het tabblad "Editing" van Special:Preferences. Het team bekijkt nu de feedback en overweegt manieren om het ontwerp te verbeteren voordat het naar meer mensen wordt uitgerold.

Toekomstige wijzigingen

De knop "Save page" zal "Publish page" tonen. Dit heeft invloed op zowel de visuele als de wikitext bewerkingssystemen. Meer informatie

De visuele tekstverwerker wordt in de komende maanden aangeboden aan alle bewerkers op de resterende "Fase 6" Wikipedia's. De ontwikkelaars willen weten of typen in uw taal natuurlijk aanvoelt in de visuele tekstverwerker. Plaats uw opmerkingen en de taal of talen die u heeft getest op deze pagina. Dit heeft gevolgen voor verschillende talen, waaronder:Arabisch, Hindi, Thais, Tamil, Marathi, Malayalam, Urdu, Perzisch, Bengaals, Assamees en Aramees.

Het team werkt samen met de vrijwillige ontwikkelaars die Wikisource aanbieden om de visuele editor daar te leveren, nu voor opt-in testen en uiteindelijk voor alle gebruikers. (T138966)

Het team werkt aan een moderne wikitext verwerker. Het ziet eruit als de visuele editor en kan de citoid-service en andere moderne hulpmiddelen gebruiken. Dit nieuwe bewerkingssysteem kan rond september 2016 beschikbaar komen als bètafunctie op desktopapparaten. U kunt over dit project lezen in een algemene statusupdate op de Wikimedia-mailinglijst.

Laten we samenwerken

Als u dit niet in de taal van uw voorkeur leest, help ons dan alstublieft met vertalingen! Abonneer u op de Vertalers mailinglijst of neem rechtstreeks contact met ons op, zodat we u op de hoogte kunnen stellen wanneer het volgende nummer klaar is. Thank you!