Jump to content

VisualEditor/Buletini/2016/Qershor

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2016/June and the translation is 100% complete.


Lexo këtë në një gjuhë tjetërLista e abonimit për këtë buletin shumëgjuhësh

VisualEditor
A e dini se?

Është e lehtë dhe e shpejtë për të futur një listë të referencave.

Screenshot tregon një drop down menu me shumë elemente

Vendosni kursorin ku ju doni të shfaqet lista e referencave (zakonisht në fund të faqes). Hape menun "Insert" dhe kliko ikonën "References list" (tre libra).

Nëse jeni duke përdorur disa grupe të referencave, të cilat janë relativisht të rralla, ju do të keni mundësi të përcaktojë grupin.Nëse e bëni këtë, atëherë vetëm referencat që i përkasin grupit të caktuar do të shfaqet në këtë listë të referencave.

Në fund, shtyp "Insert" në dialog për të futur References list. Kjo listë do të ndryshojë sapo ju të shtoni më shumë fusnota në faqe.

Ju mund të lexoni dhe ndihmoni të përktheni udhëzimet e përdoruesve, që ka më shumë informacione rreth përdorimit të editorit vizual.

Që nga buletini i fundit, Ekipi i VisualEditor ka përmirësuar gabime/dobësi. Tabela punuese e tyre është e mundur në Phabricator. Prioritetet e tyre aktuale janë të përmirësojnë mbështetjen për alfabetet arabike dhe indike, dhe adaptimi i editorit vizual për të plotësuar nevojat e Wikivoyage dhe Wikisource.

Ndryshimet e fundit

Editori vizual është tani në dispozicion për të gjithë përdoruesit në shumicën e gjuhëve të Wikivoyage. Ai ishte aktivizuar edhe për të gjithë kontribuesit në Wikinews Frengjisht.

Veçoritë e menusë së vetme edituese kombinon elementet "Edit" dhe "Edit source" në një element të vetëm si "Edit". Ajo është vendosur në disa Wikipedia, duke përfshirë Wikipedian hungarisht, polonisht, anglisht dhe japonisht, si dhe në të gjithë gjuhët e Wikivoyage. Në këto wiki, ju mund të ndryshoni parametrat tuaj për këtë funksion në elementin "Editing" në Special:Preferences. Ekipi tani është duke shqyrtuar reagimet dhe duke marrë parasysh mënyrat për të përmirësuar dizajnin para se ta lëshoj në përdorim atë për më shumë njerëz.

Ndryshimet e ardhëshme

Butoni "Save page" do të ndryshohet në "Publish page". Kjo do të ndikojë sistemet redaktuese vizual dhe wikitext. Më shumë informacione ka në dispozicion në Meta.

Editori visual do të ofrohet për të të gjithë redaktorët në Wikipediat e mbetura të "Fazës 6" gjatë muajve të ardhshme. Zhvilluesit duan të dinë nëse të shkruarit në gjuhën tuaj ndjehet e natyrshme në editorin visual. Ju lutem postoni komentet tuaja dhe gjuhën(t) në të cilat e testuat në faqen për reagime në mediawiki.org. Kjo do të ndikojë në disa gjuhë, duke përfshirë: Arabisht, Indisht, Tajlandisht, Tamilisht, Maratisht, Malajalame, Urdu, Persisht, Bengalisht, Asamezisht, Aramaisht dhe të tjera.

Ekipi është duke punuar me zhvilluesit vullnetarë të cilët e shtyjnë Wikisource të ofrojë editorin visual atje, vetëm për ato që duan të testojnë tani ndërsa më vonë për të gjithë përdoruesit. (T138966)

Ekipi është duke punuar në një editor moderne wikitext. Ajo do të duket si editori visual, dhe do të jetë në gjendje të përdorë shërbimin citoid dhe mjete të tjera moderne. Ky sistem i ri i redaktimit mund të jetë në dispozicion si Beta në pajisjet desktop rreth shtatorit të vitit 2016. Ju mund të lexoni për këtë projekt në përditësimin e statusit të përgjithshëm në mailing listën e Wikimedias.

Le të punojmë së bashku

Nëse ju nuk e lexoni këtë në gjuhën tuaj të preferuar, atëherë na ndihmoni me përkthime! Abonhu në Translators mailing list ose contact us drejtpërdrejt, në mënyrë që tju njoftojmë kur lëshimi i ardhshëm është gati. Thank you!