Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2021/Voting/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Voting and the translation is 100% complete.

Les eleccions van acabar el 31 d'agost 2021. No s'acceptaran més vots.
Els resultats es van anunciar el 7 de setembre 2021. Deixeu qualsevol comentari que tingueu sobre les eleccions de 2021 a la pàgina d'anàlisi posterior de les eleccions.

Eleccions a la Junta de 2021
Portada
Candidats
Informació de la votació
Vot únic transferible
Resultats
Discussions
PMF
Preguntes per als candidats
Organització
Traducció
Documentació
This box: view · talk · edit

Les eleccions a la Junta Directiva de 2021 se celebraran del 4 d'agost del 2021 al 17 d'agost del 2021. Els membres de la comunitat Wikimedia tenen l'oportunitat d’escollir quatre candidats per a un mandat de tres anys. Aquesta pàgina conté instruccions de vot, l'elegibilitat dels votants i preguntes freqüents sobre la votació.

Vota

Si teniu dret a votar:

 1. Llegiu les presentacions dels candidats
 2. Reviseu l'avaluació de competències feta per la Junta existent
 3. Decidiu a quins candidats donareu suport.
 4. GAneu a la pàgina de vot de SecurePoll.
 5. Seguiu les instruccions d'aquesta pàgina.

Com votar

Un exemple de la interfície de vot SecurePoll que veuran els votants.

A continuació trobareu informació útil per assegurar-vos que la vostra experiència de votació transcorre sense problemes. Si us plau, llegiu atentament aquesta secció abans d'anar a votar.

 • Aquesta elecció utilitza la metodologia del vot únic transferible. Podeu trobar una explicació del procés de càlcul aquí.
 • A la pàgina de votació, l'elector veurà una seqüència de quadres desplegables. L'elector classificarà els candidats des de la "Preferència 1" (més preferida) fins a "Preferència 19" (menys preferida).
 • A partir de la part superior, l'elector començarà a classificar els candidats que consideri més idonis per ser elegits. Els candidats que el votant cregui que són menys adequats s'haurien de marcar al final de la llista.
 • Un votant pot deixar de classificar els candidats en qualsevol moment del procés de votació. Per exemple, de 19 candidats, l'elector només podria classificar els 6 primers i no els 13 restants.
 • Cal classificar els candidats sense ometre números intermedis. Si ometeu números, es produirà un error. Per exemple:
Primera preferència: Susan
Segona preferència: (en blanc)
Tercera preferència: Joseph
Això no està permès. La tercera preferència no es pot afegir sense afegir-ne la segona.
 • Un elector no pot classificar el mateix candidat diverses vegades. Classificar el mateix candidat diverses vegades donarà lloc a un error. Per exemple:
Primera preferència: Susan
Segona preferència: Susan
Tercera preferència: Joseph
Això no està permès. La candidata Susan està classificada dues vegades.
 • La gent pot tornar a votar a les eleccions. Sobreescriu el vot anterior. Ho poden fer tantes vegades com vulgui.

Exemple de vot i millors pràctiques

Hi ha hagut algunes preguntes sobre la votació i el funcionament de la classificació dels candidats. Aquí teniu una breu explicació. El vot transferible únic ajuda a classificar les preferències perquè pugueu compartir més d'una opció amb el vostre vot. Utilitzem els colors de les camises com a exemple, aquest cop.

El vostre empresari encarrega samarretes per a tots els empleats i heu de triar el color de la samarreta. L'empresari encarregarà els mateixos dos colors de samarretes per a tothom. Decideixen permetre que tothom pugui votar. Els colors de les camises són:

 • Groc
 • Blau
 • Taronja
 • Verd

Us encanta el color blau! El verd és el vostre següent color preferit. El groc és d'un color correcte. El taronja no és en absolut un bon color per a vosaltres. No us agrada el color taronja.

Així és com hauríeu de votar:

 • Blau
 • Verd
 • Groc

Però no hauríeu de classificar el taronja de cap de les maneres.

A continuació s'explica per què

El blau és el color de la camisa que desitges plenament portar. Una camisa verda és la vostra propera preferència i us sentiríeu còmodes amb una camisa groga. No estaríeu gens contents duent una camisa taronja.

Què passa si afegiu taronja al vostre vot:

Tens més possibilitats d'acabar vestint una camisa taronja.

Per què?

Si altres persones voten i classifiquen les samarretes taronges més altes que les blaves, verdes o grogues, el vostre vot podria ser pel taronja. Si no voteu pel taronja, no hi ha cap vot que pugui anar al taronja. Votar al taronja augmenta la possibilitat que el vostre empresari demani camises taronja.

Com es relaciona això amb les eleccions a la Junta Directiva?

Voteu els candidats que vulgueu que formin part de la Junta en l'ordre que preferiu. No classifiqueu els candidats que no vulgueu que en formin part. Només classifiqueu els candidats que vulgueu que s'uneixin a la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia.

Ara que ja ho sabeu, voleu canviar el vostre vot? Cap problema. Els votants poden tornar a votar i aquest nou vot sobreescriurà el vot anterior.

Elegibilitat per a la votació

L'elegibilitat per a la votació la fixa el Comitè Electoral. Poseu-vos en contacte amb el Comitè Electoral per correu electrònic a board-elections@wikimedia.org abans del 13 d'agost de 2021 si no podeu votar, però creieu que podríeu votar segons els criteris indicats.

Editors

Podeu votar des de qualsevol compte registrat que tingueu a una wiki de Wikimedia. Només podeu votar una vegada, independentment del nombre de comptes que tingueu. Per qualificar-se, aquest compte ha de:

 • estar bloquejat en no més d'un projecte;
 • i no ser un bot;
 • i haver fet almenys 300 edicions abans del 5 de juliol de 2021 a les wikis de Wikimedia;
 • i haver fet almenys 20 edicions entre el 5 de gener de 2021 i el 5 de juliol de 2021.

L'eina AccountEligibility es pot utilitzar per verificar ràpidament l'elegibilitat bàsica de vot de l'editor.

Desenvolupadors

Els desenvolupadors poden votar si:

 • són administradors de servidors de Wikimedia amb accés al shell
 • o han fet almenys un compromís combinat a qualsevol repositori de Wikimedia a Gerrit, entre el 5 de gener de 2021 i el 5 de juliol de 2021.

Criteris addicionals

 • o han fet com a mínim un compromís combinat a qualsevol repositori a nonwmf-extensions o nonwmf-skins, entre el 5 de gener de 2021 i el 5 de juliol de 2021.
 • o bé han realitzat almenys un compromís combinat a qualsevol repositori d'eines Wikimedia (per exemple, magnustools) entre el 5 de gener de 2021 i el 5 de juliol de 2021.
 • o han fet almenys 300 edicions abans del 5 de juliol de 2021 i 20 edicions entre el 5 de gener de 2021 i el 5 de juliol de 2021 a Translatewiki.
 • o són mantenidors/col·laboradors de qualsevol eina, bot, script d'usuari, giny i mòdul Lua als wikis de Wikimedia.
 • o s'han compromès substancialment en els processos de disseny i/o revisió de desenvolupament tècnic relacionats amb Wikimedia.

Nota: si compliu els criteris principals, podreu votar immediatament. A causa de les limitacions tècniques de SecurePoll, és possible que les persones que compleixin els criteris addicionals no puguin votar-hi directament, tret que compleixin algun dels altres criteris. Si creieu que compliu els criteris addicionals, envieu un correu electrònic a board-elections@wikimedia.org amb el raonament almenys quatre dies abans de l'última data de votació, és a dir, el 13 d'agost de 2021 o abans. Si compliu els criteris, us afegirem a una llista manual per poder votar.

Personal i contractistes de la Fundació Wikimedia

El personal i contractistes actuals de la Fundació Wikimedia tenen dret a vot si han estat contractats per la Fundació a data del 5 de juliol de 2021.

Personal i contractistes dels afiliats del moviment Wikimedia

El personal i els contractistes actuals de capítols, organitzacions temàtiques o de grups d'usuaris de Wikimedia poden votar si han estat contractats per la seva organització a data del 5 de juliol de 2021.

Membres de la Junta de la Fundació Wikimedia, membres del consell assessor, membres del comitè FDC

Els membres actuals i antics de la Junta Directiva de la Fundació Wikimedia, del Consell Assessor de la Fundació Wikimedia i del Comitè de Distribució de Fons poden votar.

Vot únic transferible

Aquest sistema de vot permet als votants classificar els candidats. L'avantatge és que els votants poden classificar les seves decisions per ordre de preferència. Això ajuda a compartir les vostres preferències amb més claredat que donar suport o oposar-vos-hi. Si el vostre candidat principal ja té prou vots per ser seleccionat, el vostre vot es traslladarà al vostre segon candidat. Si el vostre candidat principal no guanya, el vostre vot es traslladarà al segon candidat. Etcètera.

SecurePoll s'ha actualitzat per a aquest sistema de votació. STV de Meek amb la quota Droop és el sistema específic que s'utilitza.

PMF de la votació

1. Com puc verificar la meva elegibilitat?

Els editors poden utilitzar l'eina AccountEligibility per verificar l'elegibilitat a les eleccions actuals. La pàgina d'informació del compte global està disponible per obtenir més informació sobre el recompte d'edicions i l'historial de contribucions.

2. Com s’estableixen els requisits d'elegibilitat?

El Comitè Electoral estableix els requisits d'elegibilitat abans de començar les eleccions.

3. Un votant elegible no pot votar

Podeu rebre el següent missatge: "Ho sentim, no esteu a la llista predeterminada d'usuaris autoritzats a votar en aquestes eleccions".

Solucions

 1. Assegureu-vos que esteu connectats.
 2. Assegureu-vos que esteu votant des de Meta; podeu utilitzar aquest enllaç per anar a la pàgina inicial de la votació.
 3. Si sou un desenvolupador, membre del personal de la Fundació Wikimedia o membre del Consell Assessor, és possible que el Comitè Electoral no us hagi pogut relacionar amb un nom d'usuari específic. Heu de posar-vos en contacte amb board-elections@wikimedia.org per afegir-lo a la llista.
 4. Si encara no podeu votar i creieu que hauríeu, podeu deixar un missatge a la pàgina de discussió de les eleccions o poseu-vos en contacte amb el comitè electoral a board-elections@wikimedia.org. Hauríeu de rebre una resposta en un termini de 72 hores.

4. No puc iniciar sessió a VoteWiki

No cal iniciar sessió a VoteWiki per votar. Si veieu la papereta, SecurePoll us ha identificat amb èxit. Per motius de seguretat, només hi ha un nombre limitat de comptes registrats a VoteWiki.

5. Algú és capaç de veure a qui he votat?

No, les eleccions són segures. Les eleccions fan servir el programari SecurePoll. Els vots són secrets. Ningú del Comitè Electoral, de la Junta ni ningú del personal de la Fundació Wikimedia hi té accés. Un membre de l'equip Confiança i Seguretat de la Fundació Wikimedia té la clau de xifratge per a les eleccions. Un cop activada la clau, les eleccions s'aturen.

6. Quines dades es recullen sobre els votants?

Algunes dades que poden identificar-se personalment sobre els votants són visibles per algunes persones que auditen i compten les eleccions (el Comitè Electoral). Això inclou l'adreça IP i l'agent d'usuari. Aquestes dades s'esborren automàticament 90 dies després de les eleccions.

7. Com s'utilitzaran aquestes dades?

Les mètriques sobre aquestes eleccions es resumiran a les pàgines de Meta de les eleccions a la Junta Directiva i a l'informe postanàlisi de les eleccions a la Junta Directiva de 2021. No es publicarà cap informació d'identificació personal. Aquesta informació d'identificació personal es pot utilitzar per determinar el nombre de votants independents i la difusió global dels votants.

8. Quan voto, no veig cap notificació de la recepció del vot i apareix un missatge automàtic que diu que havia d'haver iniciat la sessió per votar. Que està passant?

No cal iniciar sessió a votewiki per votar. És probable que aquest error sigui un problema de memòria cau. Disculpeu aquesta molèstia: proveu de tornar a votar a https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:SecurePoll/vote/Wikimedia_Foundation_Board_Elections_2021 Això us conduirà a un missatge que digui "El vot es durà a terme en una wiki central. Feu clic al següent botó per transferir-lo". En fer clic al botó, us remetrà al servidor de votació i haurà de permetre-us votar.

Tingueu en compte també que podeu assignar o canviar les vostres preferències de vot tantes vegades com vulgueu. Només s'emmagatzemarà un vot per usuari i el sistema simplement substituirà els vots antics pel nou i descartarà qualsevol vot anterior.

Quan el procés de votació s'hagi completat, es mostra un certificat a la pantalla, que podeu conservar com a prova que heu votat.

9. Com es garanteix el sistema de votació perquè els usuaris no entrin diversos vots?

Al sistema només s'emmagatzema un vot per usuari. Podeu assignar o canviar les vostres preferències de vot tantes vegades com vulgueu. El sistema simplement substituirà els vostres vots antics pels nous i descartarà els vots anteriors.

10. Una altra qüestió no esmentada aquí

Si hi ha errors tècnics o del sistema de vot, envieu un correu electrònic a board-elections@wikimedia.org. Especifiqueu el nom d'usuari amb què intenteu votar i el projecte on voleu votar. Un membre del Comitè Electoral respondrà al vostre correu electrònic tan aviat com sigui possible.