Jump to content

Дарителска кампания 2012/Преводи/Страници с информация за дарителите

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Donor information pages and the translation is 98% complete.
Outdated translations are marked like this.


Отмяна или изменение на периодични дарения

Благодарим Ви за приносите, които правите за Фондация Уикимедия и че подкрепяте свободното знание. Знаем, че понякога обстоятелствата се променят и невинаги е възможно да продължите да правите дарения. За да отмените или промените абонамента си, моля, следвайте инструкциите по-долу:

PayPal
 • Необходимо е да влезете в профила си в PayPal, да отидете на страницата с настройките от връзката "My Account", да щракнете върху "Account info" и след това на "Preapproved payments".
 • Оттук следвайте инструкциите на екрана. Повече информация можете да намерите на PayPal.
 • Можете също да следвате и насоките по-долу, свързани с кредитни карти. Но обърнете внимание, че с тях можете само да отмените дарения чрез PayPal, но не и да ги промените.
Крадитни карти
 • Изпратете писмо на следния адрес: giving(_AT_)wikimedia.org. Включете в него информация каква промяна искате да направите, както и достатъчно информация за първоначалното дарение, направено от Вас. Например:
  • адрес на електронна поща, който сте използвали за получаване на потвърждение за направеното дарение
  • указаното пълно име
 • Ще получите потвърждение по електронната поща след завършване на промяната.

Проблеми при даряване

Ако имате проблеми с даването на своя принос или имате някакви въпроси, моля, прегледайте често задаваните въпроси. Ако все още имате съмнения или се нуждаете от помощ за проследяване на Вашата транзакция, свържете се с нас на donate@wikimedia.org.

Този сайт надеждно ли е защитен?
Уеб сайтът за дарения на Фондация Уикимедия е изключително защитен и се поддържа от „Verisign Trusted“. След щракване върху банера или последване на връзката за дарение, ще отидете на защитен уеб сайт (https); цялата информация е криптирана и се обработва по най-висок стандарт на защита на данните.
Предпочитаният от мен метод за плащане все още не се предлага от Фондация Уикимедия.
Съжаляваме, че в момента не можем да предложим предпочитания от Вас метод на плащане. За дарителските кампании в бъдеще се надяваме да можем да предложим по-добри възможности за дарение в други валути. Бихме искали обаче да ни споделите какви методи са най-използвани от Вас и във Вашата страна – моля, изпратете ни съобщение по електронна поща с отзивите си, посочвайки Вашата страна и предпочитания метод на плащане.
Ще се опитаме да добавим тези опции в близко бъдеще. Междувременно, моля, погледнете на следния URL адрес другите опции, които са достъпни за Вас в момента: Ways to give
Защо беше отхвърлено дарението, направено с кредитната/дебитната ми карта?
Ако плащането Ви е отхвърлено или ако не сте могли да въведете данните за картата си на страницата ни за дарение, моля, проверете дебитната/кредитната си карта за следното:
 • Вашата кредитна/дебитна карта трябва да има възможност за международна употреба. Към момента не се приемат карти, които могат да бъдат използвани само в страната (известни като карти за вътрешна употреба). Свържете се с Вашата банка, за да поискате разрешаване за международна употреба на картата.
 • Кредитни карти, издадени в САЩ, Обединеното кралство и Канада, ще бъдат приемани само в съответните страни.
 • Към момента не се приемат всички видове виртуални карти. Виртуалните карти често се използват за онлайн покупки за защита на чувствителната информация на физическата карта. Въпреки това, бъдете сигурни, че обработката на дарението Ви е максимално сигурно, тъй като работим с най-добрите професионални оператори за обработка на информацията и Вашата информация е изключително защитена. Така че, ако Вашата виртуална карта бъде отхвърлена, моля, използвайте обикновена кредитна/дебитна карта.
 • Ако използвате дебитната си карта, моля, обърнете внимание, че кодът за сигурност (CVV) не е задължителен за попълване. Ако Вашата дебитна карта не разполага с CVV код, просто пропуснете това поле.
 • Вашата банка може да е маркирала транзакцията. Това се случва обичайно, когато за първи път правите дарение за Уикимедия. Свържете се с Вашата банка и поискайте да отблокират бъдещи транзакции към Уикимедия, за да могат да бъдат обработени бъдещите ви дарения.
Защо получих сертификат за предупреждение/грешка, докато се опитвах да направя дарение?
Не се безпокойте, ако видите сертификат за предупреждение/грешка, докато се опитвате да направите дарение. Това най-вероятно се дължи на по-стара версия на браузъра, който използвате. Актуализирайте версията на браузъра си или използвайте друг браузър. Ако проблемът продължава, ни изпратете писмо на следния електронен адрес: donate@wikimedia.org

Политика за възстановяване на средства

Ако по някаква причина желаете да си получите обратно парите, дадени като дарение, моля, свържете се с нас на следния адрес на електронна поща: donate@wikimedia.org. Ще ни бъде нужна следната информация, за да можем да обработим връщането на средствата:

 • Дата на дарението (Всички връщания на финансови средства трябва да бъдат направени в рамките на 90 дни от датата на дарението)
 • Сума на дарението (Дарения над 10,000 щатски долара се считат за големи дарения и са предмет на приложимото споразумение за безвъзмездна финансова помощ между Фондацията и дарителя.)
 • Пълно име
 • Използван платежен метод (кредитна карта, банков трансфер, електронен портфейл,...)
 • Страна на произход
 • Причина за искането за възстановяване на средствата

Имайте предвид, че някои платежни методи може да не поддържат възстановяване на средства или да имат изискване възстановяването на средства да бъде направено чрез платежния метод (карта), които е бил използван за самото дарение, затова може да е необходима допълнителна информация, за да се обработи обратното плащане. Всяко възстановяване на средства ще бъде обработено възможно най-бързо, но времето за обработка може да варира в зависимост от използвания платежен метод.

Съответстващи подаръци

Съответстващите подаръци са страхотен, лесен начин за удвояване или дори утрояване на Вашето дарение за Фондация Уикипедия. Много компании поддържат благотворителност от страна на служителите, като предлагат програми за съответстващи подаръци. Като се възползвате от корпоративната програма за съответстващи подаръци на Вашата компания, можете да максимизирате стойността на Вашия подарък без да плащате допълнителна цена. Обърнете се към отдел „Човешки ресурси“, за да разберете дали Вашият работодател ще осъразмери подаръка Ви към Фондация Уикимедия.

Как работи тази програма?

Въпреки че програмите може да се различават от фирма на фирма, процесът обикновено е много прост:

 1. Уверете се, че компанията, в която работите, има програма за съответстващи подаръци и поискайте съответния формуляр за съответстващи подаръци от работодателя си.
 2. Попълнете формуляра и го изпратете на адреса на Фондация Уикимедия:
  Wikimedia Foundation, Inc.
  P.O. Box 98204
  Washington, DC 20090-8204 USA
 3. или по електронна поща: matching@wikimedia.org
 4. Фондация Уикимедия ще провери Вашето дарение и изпрати формуляра обратно на компанията Ви.
 5. Вашата компания ще изпрати принос под формата на съответстващ подарък на Фондация Уикимедия.
 6. Съответстващите подаръци трябва да бъдат изпращани на:
За справка, нашият щатски данъчен номер е:

Комбинирана федерална кампания

Wikimedia Foundation, Inc. участва в Списъка за благотворителност на Комбинираната федерална кампания (CFC) на САЩ за 2011 година като национална/международна независима организация. Нашият код е: 61478.

Организации, които подкрепиха Фондация Уикимедия благодарение на щедростта на своите служители

Много работодатели и техните служители вече си партнират в даряването на средства за Фондация Уикимедия. Благодарни сме за подкрепата и щедроастта им. Ако някой вече е дарил съответстващо постъпление, можете да откриете повече информация за програмата за съответстващи подаръци тук: