Strângerea de fonduri 2012/Traducere/Pagini de informare a donatorului/ro

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Donor information pages and the translation is 98% complete.
Outdated translations are marked like this.


Anularea sau schimbarea sumei donaţiei

Apreciem contribuţia dumneavoastră la Fundaţia Wikimedia şi susţinerea cunoştinţelor libere. Ştim că unele circumstanţe pot să deranjeze şi nu e posibil să continuaţi o anumită contribuţie. Pentru a vă anula sau modifica contribuţia vă rugăm urmaţi instrucţiunile de mai jos:

PayPal
 • Trebuie să vă autentificaţi în contul de Paypal, mergeţi la profilul dvs. la "My Account", apăsaţi "Account info" şi apoi "Preapproved payments".
 • Urmaţi instrucţiunile care vă apar pe pagină. Puteţi afla mai multe pe PayPal.
 • Puteţi şi să urmaţi instrucţiunile pentru cardul de credit de mai jos. Vă rugăm să conştientizaţi că putem doar să anulăm donaţiile PayPal şi nu să le schimbăm.
Cardul de credit
 • Vă rugăm trimiteţi un e-mail la giving(_AT_)wikimedia.org în care să includeţi tipul de modificare pe care vreţi să o efectuaţi şi alte informaţii despre suma originală, de exemplu:
  • E-mail-ul care a fost folosit pentru donaţie
  • Numele întreg folosit
 • Veţi primi un mail de confirmare când schimbarea a fost efectuată.

Probleme cu donaţia

Dacă aveţi probleme cu donaţia sau dacă vreţi să puneţi nişte întrebări, vă rugăm consultaţi întrebările puse frecvent. Dacă încă aveți nelămuriri sau aveți nevoie de ajutor privind urmărirea tranzacției, vă rugăm să contactați donate@wikimedia.org.

E acest site sigur?
Site-ul Fundaţiei Wikimedia este extrem de sigur şi este verificat de Verisign Trusted. După ce apăsaţi un banner sau un link de donaţie, pagina la care sunteţi dus este sigură (https); toate informaţiile sunt criptate şi sunt folosite la cel mai înalt standard de protecţie a datelor.
Metoda mea de plată preferată încă nu este oferită de Fundaţia Wikimedia.
Ne pare rău că nu putem să vă oferim metoda preferată de plătire; în următoarele strângeri de fonduri, sperăm să avem mai multe opţiuni pentru donaţii în monede adiţionale. Am dori să aflăm de asemenea, care este metoda de plătire cea mai folosită de tine şi de ţara ta - vă rugăm trimiteţi-ne un email cu feedback-ul dvs, şi în care să vă menţionaţi ţara şi numele metodei de plătire.
Vom încerca să adăugăm acesta opţiuni în viitor. Între timp, uitaţi-vă peste alte opţiuni care v-ar putea fi utile: Mijloace de a dona.
De ce donaţia pe credit/cardul de debit a fost respinsă?
Dacă plata dvs. a fost respinsă sau nu aţi putut să accesaţi informaţile dvs. de card de pe pagina de donaţii, vă rugăm verificaţi creditul/cardul de credit pentru aceste cazuri:
 • Creditul/debitul dvs. ar trebui să fie disponibil pentru folosire internaţională. Cardurile care pot fi folosite într-o ţară (aka carduri domestice) nu sunt acceptate în momentul actual.Va rugam sa va apelati banca si sa solicitati activarea accesului international
 • Cardurile de credit din Statele Unite, Marea Britanie şi Canada vor fi acceptate în ţările respective.
 • Nu toate cardurile virtuale pot fi acceptate în acest moment. Cardurile virtuale sunt folosite pentru achiziţionări online pentru a proteja informaţiile intime ale posesorului. Totuşi, asigurăm că procesarea donaţiilor este făcută de către procesori profesionişti şi complezenţi, iar informaţiile dvs. sunt foarte sigure. Aşa că dacă cardul virtual e respins, folosiţi-vă credit-ul obişnuit/cardul de credit.
 • Dacă vă folosiţi cardul de credit, codul de securitate (CVV) e opţional. Dacă cardul nu are un CVV atunci săriţi peste coloană.
 • Banca ta poate să fi marcat deja tranzacţia. Asta este norocos în particular dacă este prima dată când donaţi pentru Wikimedia. Vă rugăm telefonaţi la banca dvs. şi cereţi deblocarea viitoarelor transacţii pentru Wikimedia, astfel viitoarele dvs. donaţii vor fi procesate.
De ce primesc un certificat de eroare/pericol când încerc să donez?
Vă rugăm nu să speriaţi dacă primiţi un astfel de certificat de eroare când donaţi. Este datorită unei versiuni neupdatată a motorului dvs. de căutare. Vă rugăm updataţi motorul dvs. de căutare la o versiune mai nouă sau folosiţi un motor diferit de căutare. Dacă problema persistă, vă rugăm trimiteţi un email la donate@wikimedia.org.

Poliţa de rambursare

Dacă doriţi în orice caz ca donaţia să vă fie restituită, vă rugăm contactaţi-ne prin e-mail la donate@wikimedia.org. Avem nevoie de următoarele informaţii în acest caz:

 • Data donaţiei (toate cererile de rambursare trebuie făcută la maxim 90 de zile după donaţie)
 • Suma donaţiei (donaţiile peste 10.000 USD sunt considerate majore şi sunt subiectul unui acord aplicabil între Fundaţie şi donator)
 • Numele complet
 • Metoda de plătire folosită (card de credit, transfer de bancă, E-portofel, ...)
 • Ţara de origine
 • Motivul rambursării

Unele metode de plătire nu includ rambursări, sau au nevoie de rambursări pentru a le face prin metoda de plătire (card) folosită, aşa că informaţii adiţionale pot fi necesare pentru a vă procesa rambursarea. Toate rambursările vor fi efectuate cât mai repede, dar timpul procesării poate depinde de metoda de plătire.

Donaţii pentru o creştere proporţională

Donaţiile pentru creştere proporţională sunt o metodă grozavă şi uşoară de a vă dubla sau chiar tripla donaţiile către Fundaţia Wikimedia. Multe companii susţin filantropia angajaţilor prin oferirea de programe pentru donaţii de creştere proporţională. Profitând de programul corporaţiei tale, poţi să dublezi valoarea donaţiei fără niciun cost în plus. Verificaţi-vă departamentul HR şi vedeţi dacă angajatul dvs. va folosi programul pentru Fundaţia Wikimedia.

Cum funcţionează acest program?

Programele pot să difere de la companie la companie, dar procesul e de obicei unul foarte simplu:

 1. Confirmă că locul dvs. de muncă are un program de donaţie şi obţineţi formularul de la angajatorul dvs.
 2. Completaţi formularul şi trimiteţi-ni-l la Fundaţia Wikimedia la această adresă:
  Wikimedia Foundation, Inc.
  P.O. Box 98204
  Washington, DC 20090-8204 USA
 3. sau email: matching@wikimedia.org
 4. Fundaţia Wikimedia vă va verifica donaţia şi va trimite formularul înapoi la compania dvs.
 5. Compania dvs. va trimite o contribuţie la Fundaţia Wikimedia
 6. Donaţiile suplimentare ar trebui trimise către:
Pentru referinţă, numărul nostru la Taxa Statelor Unite este:

Campania comună federală

Fundaţia Wikimedia este pe Lista de Caritate a Campaniei Comune Federale 2011 a Statelor Unite (CFC) drept o organizaţie independentă naţională/internaţională. Codul nostru este: 61478.

Organizaţii care susţin WMF prin generozitatea angaţilor lor

Mulţi oameni şi angajaţii lor sunt deja parteneri în donaţia către Fundaţia Wikimedia. Suntem recunoscători susţinerii şi generozităţii lor. Dacă cineva a donat deja proporţional, puteţi afla mai mult despre programul lor, aici: