Jump to content

Varainkeruu 2012/Käännös/Lahjoittajien neuvontasivut

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Donor information pages and the translation is 89% complete.
Outdated translations are marked like this.


Peruuta tai muuta toistuvaa lahjoitusta

Arvostamme lahjoitustasi Wikimedia-säätiölle ja tukeasi vapaalle tiedolle. Tiedämme, että olosuhteet muuttuvat, eikä aina ole mahdollista jatkaa lahjoittamista. Jos haluat peruuttaa toistuvan lahjoituksesi tai muuttaa sitä, seuraa alla olevia ohjeita:

PayPal
 • Kirjaudu PayPal-tilillesi, mene käyttäjäprofiiliisi kohdassa "My Account", valitse "Account info" ja sitten "Preapproved payments".
 • Seuraa näytön ohjeita. Lisätietoja osoitteesta $url.
 • Vaihtoehtoisesti seuraa alla olevia luottokorttilahjoituksia koskevia ohjeita. Huomaa, että PayPal-lahjoitukset voi ainoastaan peruuttaa, ei muuttaa.
Luottokortti
 • Lähetä sähköposti osoitteeseen giving(_AT_)wikimedia.org. Kerro millaisen muutoksen haluat tehdä lahjoitukseesi sekä alkuperäistä lahjoitusta koskevat tiedot, kuten:
  • Sähköpostiosoite, johon lahjoituksen kuitti tuli.
  • Koko nimesi
 • Saat sähköpostiviestin, kun lahjoituksesi on muutettu.

Ongelmia lahjoittamisessa

Jos lahjoittamisen kanssa on vaikeuksia tai kaipaat lisätietoja, tutustu ensin usein kysyttyihin kysymyksiin: $faqlink. Jos sinulla on vielä epäilyksiä tai tarvitset apua transaktiosi jäljittämiseen, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen donate@wikimedia.org.

Onko tämä sivusto turvallinen?
Wikimedian lahjoitussivusto on erittäin turvallinen, se käyttää Verisignin suojausta. Kun klikkaat mainosbanneria tai lahjoituslinkkiä, saavut suojatulle sivulle (https). Kaikki sivujen tietoliikenne salataan ja tietoja käsitellään parhaiden tietoturvakäytäntöjen mukaisesti.
Wikimedia-säätiö ei vielä tarjoa haluamaani maksutapaa.
Valitettavasti emme vielä voi tarjota haluamaasi maksutapaa. Toivomme voivamme seuraavissa keräyksissämme tarjota kaipaamasi maksutavan. Kerro meille sähköpostilla, mistä maasta otat yhteyttä ja mikä olisi toivomasi maksunvälitysmenetelmä.
Tavoitteemme on lähitulevaisuudessa lisätä uusia tapoja lahjoittaa. Sillä välin voit tutustua nyt tarjolla oleviin lahjoitusmahdollisuuksiin täällä: [1]
Miksi luotto/maksukorttilahjoitukseni hylättiin?
Jos maksusi hylättiin tai et voinut syöttää korttisi tietoja lahjoitussivullamme, tarkista seuraavat asiat:
 • Korttisi pitää olla hyväksytty kansainväliseen käyttöön. Vain kotimaiseen käyttöön tarkoitettuja kortteja ei voi toistaiseksi käyttää.
 • Yhdysvaltalaiset, brittiläiset ja kanadalaiset kortit toimivat vain omissa maissaan.
 • Kaikkia virtuaalikortteja ei hyväksytä. Virtuaalikortteja käytetään usein verkko-ostoksissa suojaamaan oikean korttisi tietoja. Wikimedialle voit huoletta lahjoittaa oikeallakin kortillasi, sen takaavat huippuammattitaitoinen henkilökuntamme ja varmistetut rahaliikenneprosessit.
 • Huomaa, että CVV-tunnus on vapaaehtoinen tieto, jos käytät debit-korttia. Jos kortissasi ei ole CVV-koodia, hyppää kysymyksen yli.
 • Your bank may have flagged the transaction. This is particularly likely if this is the first time you are donating to Wikimedia. Please call your bank and request they unblock future transactions to Wikimedia so that your future donations will be processed.
Why did I get a warning/error certificate while trying to donate?
Please don't worry if you see a warning/error certificate while trying to donate. It is likely due to an outdated version of your browser. Please update your browser to a newer version or use a different browser. If the problem persists, please email us at donate@wikimedia.org

Palautukset

Jos jostain syystä haluaisit peruuttaa lahjoituksesi, lähetä sähköpostia osoitteeseen donate@wikimedia.org. Tarvitsemme seuraavat tiedot:

 • Lahjoituksen päivämäärä. (Kaikki peruutukset on tehtävä 90 päivän sisällä lahjoituksesta.)
 • Lahjoitettu summa. (Yli 10 000 Yhdysvaltain dollarin lahjoituksia pidetään huomattavan suurina, ja niitä varten on tehtävä erillinen sopimus säätiön ja lahjoittajan välille.)
 • Koko nimesi
 • Käytetty maksutapa (PayPal, luottokortti...)
 • Maa
 • Palautuksen syy

Huomaa, että kaikki maksutavat eivät tue palautuksia. Saatamme tarvita lisätietoja maksutavasta riippuen. Palautukset käsitellään mahdollisimman nopeasti, mutta käsittelyaika riippuu käytetystä maksutavasta.

Matching Gifts -lahjoitusjärjestely

Matching Gifts (”vastaavat lahjoitukset”) on loistava järjestely, jonka avulla voit helposti kaksin- tai jopa kolminkertaistaa Wikimedia Foundationille tekemäsi lahjoituksen. Monet yhtiöt tukevat työntekijöidensä hyväntekeväisyyttä tarjoamalla matching gift -ohjelmia. Yrityksesi matching gift -ohjelmaa hyödyntämällä voit maksimoida lahjoituksesi arvon ilman lisäkustannuksia. Tarkistathan henkilöstöosastoltasi, onko työnantajasi halukas tekemään omaa lahjoitustasi vastaavan lahjoituksen Wikimedia Foundationille.

Kuinka tämä ohjelma toimii?

Vaikka ohjelmat saattavat vaihdella yhtiöstä toiseen, prosessi on yleensä hyvin yksinkertainen:

 1. Varmista, että yhtiölläsi on matching gifts -ohjelma, ja hanki työnantajaltasi sopiva Matching Gifts -lomake
 2. Täytä lomake ja lähetä se Wikimedia Foundationille seuraavaan osoitteeseen:
  Wikimedia Foundation, Inc.
  P.O. Box 98204
  Washington, DC 20090-8204 USA
 3. tai sähköpostilla: matching@wikimedia.org
 4. Wikimedia Foundation vahvistaa lahjoituksesi ja lähettää lomakkeen takaisin yhtiöllesi
 5. Yhtiösi lähettää matching gift -lahjoituksen Wikimedia Foundationille
 6. Matching gifts -lahjoitukset tulisi ohjata seuraavaan kohteeseen:
Tiedoksesi – verotunnistenumeromme Yhdysvalloissa on:

Combined Federal Campaign (yhdistetty liittovaltion kampanja)

Wikimedia Foundation, Inc. on mukana Yhdysvaltojen vuoden 2011 Combined Federal Campaign (CFC) -hyväntekeväisyysluettelossa kansallisena/kansainvälisenä itsenäisenä organisaationa. Koodimme on: 61478.

Organisaatiot, jotka ovat tukeneet WMF:ää työntekijöidensä anteliaisuuden välityksellä:

Monet ihmiset ja heidän työnantajansa ovat jo tehneet yhteistyötä lahjoittaakseen Wikimedia Foundationille. Olemme kiitollisia heidän tuestaan ja anteliaisuudestaan. Jos joku on jo tehnyt matching contribution -lahjoituksen, voit löytää lisätietoa heidän matching gifts -ohjelmastaan täältä: