Jump to content

Fundraising 2012/Translation/Informatiepagina's voor donateurs

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Donor information pages and the translation is 100% complete.


Een periodieke gift annuleren of wijzigen

Wij waarderen uw bijdrage aan de Wikimedia Foundation en het ondersteunen van vrije kennis. We begrijpen dat omstandigheden soms kunnen veranderen waardoor een periodieke bijdrage niet voortgezet kan worden. Om uw contributie te annuleren of te wijzigen volgt u de onderstaande instructies. Graag willen we u op wijzen, wanneer u contact met ons opneemt, om geen nummer van uw creditcard en andere financiële informatie mee te sturen.

PayPal
 • U dient aan te melden op uw PayPal-rekening, en vervolgens gaat u naar uw profiel onder "Mijn rekening" en klikt u op "Rekeninggegevens" en dan op "Vooraf goedgekeurde betalingen".
 • Volg verder de aanwijzingen op het scherm op. U vindt meer informatie op PayPal.
 • In plaats hiervan kunt u de onderstaande creditcard-aanwijzingen volgen. Houdt u er echter rekening mee dat we PayPal-donaties alleen kunnen annuleren en niet kunnen veranderen.
Creditcard
 • Stuur een e-mail naar giving(_AT_)wikimedia.org, met daarin welke verandering u zou willen maken en zoveel informatie als mogelijk over de donatie, zoals:
  • het e-mailadres dat is gebruikt voor het ontvangstbewijs
  • de volledige gebruikte naam
 • U zult een bevestiging per e-mail ontvangen zodra de wijziging is doorgevoerd.

Problemen bij doneren

Heeft u nog vragen of problemen, lees dan de FAQ. Als u nog twijfelt of hulp nodig hebt bij het volgen van uw transactie, kunt u contact met ons opnemen via donate@wikimedia.org.

Is dit een veilige website?
De Wikimedia Foundation donatiewebsite is zeer goed beveiligd, ondersteund door technologie van Verisign Trusted. Na het klikken op een banner of een donatielink zult u op een beveiligde website terechtkomen (https). Alle informatie wordt gecodeerd en verwerkt volgens de hoogste standaarden van gegevensbeveiliging.
De betaalmethode van mijn voorkeur wordt nog niet aangeboden door de Wikimedia Foundation.
Het spijt ons dat we u de betaalmethode van uw voorkeur nog niet kunnen bieden. In toekomstige fondsenwervingscampagnes hopen we betere manieren voor donatie te kunnen aanbieden en in meer valuta's. We willen wel graag weten welke betaalmethoden u het meest gebruikt en welke in uw land het meest gebruikelijk zijn - stuur ons a.u.b. een e-mail met uw feedback, met vermelding van de naam van uw land en de naam van de betaalmethode.
We zullen proberen deze mogelijkheden in de nabije toekomst toe te voegen. Ondertussen kunt u op $waystogiveurl kijken of er op dit moment andere mogelijkheden voor u beschikbaar zijn.
Waarom werd mijn donatie per creditcard/debetkaart geweigerd?
Als uw betaling werd geweigerd of als u niet in staat was om uw kaartinformatie op onze donatiepagina in te voeren, controleer dan uw debetkaart/creditcard op het volgende:
 • Uw creditcard/debetkaart moet voor internationaal gebruik worden ingeschakeld. Kaarten die alleen in uw eigen land kunnen worden gebruikt (oftewel binnenlandse kaarten), worden op dit moment mogelijk niet geaccepteerd. Neem alstublieft contact op met uw bank om internationale overschrijvingen te mogen gebruiken.
 • Creditcards uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada worden alleen in deze landen geaccepteerd.
 • Het is mogelijk dat niet alle virtuele kaarten op dit moment worden geaccepteerd. Virtuele kaarten worden vaak gebruikt voor online aankopen om de vertrouwelijke gegevens op uw fysieke kaart te beschermen. Maar we kunnen u ervan verzekeren dat onze donatieverwerking wordt ondersteund door professionele, volledig compatibele verwerkers en dat uw informatie uiterst veilig is. Dus als je virtuele kaart wordt geweigerd, kunt u in plaats daarvan gebruikmaken van uw gewone creditcard/debetkaart.
 • Als u gebruikmaakt van uw debetkaart, let er dan op dat de verificatiecode (CVC-code) optioneel is. Als uw debetkaart niet beschikt over een verificatiecode dan kunt u dat veld gewoon overslaan.
 • Uw bank heeft u transactie wellicht in de wacht gezet of geannuleerd. Dit komt voornamelijk voor als dit de eerste keer is dat u doneert aan Wikimedia. Neem alstublieft contact op met uw bank en verzoek om volgende transacties aan Wikimedia te accepteren zodat volgende donaties zullen worden verwerkt.
Waarom krijg ik een waarschuwing/foutmelding als ik wil doneren?
Maak u geen zorgen als u een waarschuwing/foutmelding krijgt als u wilt doneren. Dit komt waarschijnlijk door een verouderde versie van uw browser. Werk alstublieft uw browser bij naar een nieuwere versie of gebruik een andere browser. Als de problemen blijven, mail ons dat op donate@wikimedia.org

Restitutiebeleid

Als u om welke reden dan ook wilt dat uw donatie wordt teruggestort, neem dan contact met ons op met een e-mail naar donate@wikimedia.org. We hebben de volgende gegevens nodig om uw teruggave te kunnen verwerken:

 • Datum van de donatie (Alle verzoeken om terugbetaling moeten worden ingediend binnen 90 dagen na donatie)
 • Gedoneerde bedrag (Donaties boven USD 10.000 worden beschouwd als belangrijke schenkingen en zijn onderhevig aan de van toepassing zijnde subsidieovereenkomst tussen de Foundation en de donateur)
 • Volledige naam
 • Gebruikte betaalmethode (creditcard, bankoverschrijving, online betaalsysteem zoals PayPal, ...)
 • Land van herkomst
 • Reden voor terugbetaling

Houd er rekening mee dat sommige betaalmethoden geen restituties ondersteunen, of eisen dat terugbetalingen worden gedaan door middel van de gebruikte betalingsmethode, waardoor aanvullende informatie nodig kan zijn om uw teruggave te verwerken. Alle terugbetalingen zullen zo snel mogelijk worden verwerkt, maar verwerkingstijden kunnen variëren afhankelijk van de betaalmethode.

Matching Gifts

Matching Gifts is een geweldige, eenvoudige manier om uw donatie aan de Wikimedia Foundation te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen. Veel bedrijven steunen liefdadigheid door hun werknemers door Matching Gifts-programma's aan te bieden. Door gebruik te maken van het Matching Gifts-programma van uw bedrijf, kunt u de waarde van uw donatie maximaliseren zonder extra kosten. Neem contact op met uw afdeling P&O om te zien of uw werkgever uw gift aan de Wikimedia Foundation kan verdubbelen.

Hoe werkt het Matching Gifts-programma?

Hoewel programma's per bedrijf kunnen variëren, is het proces meestal erg eenvoudig:

 1. Controleer of uw bedrijf een Matching Gifts-programma heeft en verkrijg het desbetreffende Matching Gifts-formulier van uw werkgever
 2. Vul het formulier in en stuur het naar de Wikimedia Foundation op ons adres:
  Wikimedia Foundation, Inc.
  P.O. Box 98204
  Washington, DC 20090-8204 USA
 3. of e-mail: matching@wikimedia.org
 4. De Wikimedia Foundation verifieert uw donatie en stuurt het formulier terug naar uw bedrijf.
 5. Uw bedrijf doet een matching gift bijdrage aan de Wikimedia Foundation
 6. Matching Gifts moeten worden gericht aan:
Ter informatie, ons BTW-nummer in de Verenigde Staten is:

Combined Federal Campaign

Wikimedia Foundation, Inc. staat op de Verenigde Staten 2011 Combined Federal Campaign (CFC) lijst van goede doelen als een nationale/internationale onafhankelijke organisatie. Onze code is: 61478.

Organisaties die de WMF hebben ondersteund middels de vrijgevigheid van hun werknemers

Veel mensen en hun werkgevers hebben al samen gedoneerd aan de Wikimedia Foundation. We zijn dankbaar voor hun steun en vrijgevigheid. Indien iemand al een matching gift gedoneerd heeft, kunt u hier meer informatie over hun Matching Gifts-programma vinden: