Innsamlingsaksjonen 2012/Oversettelse/Oppfordring fra Mike C

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/MikeC Appeal and the translation is 100% complete.

1

Allerede som barn begynte jeg å kjøpe bøker om fluefiske, og nå har jeg en samling på over 600 bøker. Jeg har fisket med flue over hele verden. Noen synes sikkert det er sært, men jeg elsker det.

Etter å ha tjenestegjort i det amerikanske flyvåpenet i 28 år -- og reist over det meste av jorden -- pensjonerte jeg meg og slo meg ned i Montana, hvor jeg kan dra på turer og fiske så mye jeg måtte ønske. Og når jeg ikke benytter meg av landskapet utendørs, skriver jeg om det på Wikipedia.

Ingen betaler meg for dette. Jeg gjør det fordi jeg tror på Wikipedias oppdrag: å tilgjengeliggjøre summen av menneskehetens kunnskap for alle på jorden. Gratis.

Wikipedia drives ideelt, og jeg mener det er den eneste veien å gjøre det på. Det finnes ingen aksjonærer å overbevise, ingen bankkonti å berike. Wikipedia kan dermed holde seg til sitt oppdrag og sine prinsipper. Og derfor gir jeg hvert år en liten donasjon.

I år håper jeg du vil gi sammen med meg.

Bio

Mike Cline vokste opp i det sørlige California, og vervet seg til flyvåpenet under Vietnamkrigens klimaks. Han tjenestegjorde i 28 år og var oberstløytnant da han ble pensjonist i 1996. Han bor nå i Montana og jobber som strategikonsulent. På Wikipedia skriver han om Montanas geografi, naturhistorie og nasjonalparker. Og selvsagt om fluefiske, der han bruker sine 600 bøker som kildemateriale.