Jump to content

Käyttöliittymän ylläpitäjät

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Interface administrators and the translation is 100% complete.
Oikopolut:
IA,
Interfaceadmin,
INTADMIN

Käyttöliittymän ylläpitäjät ovat käyttäjiä, jotka voivat muokata sivustonlaajuisia CSS-/JS-sivuja (sivut kuten MediaWiki:Common.js tai MediaWiki:Vector.css, raakana HTML-koodina käsiteltäviä järjestelmäviestejä tai pienoisohjelmia, jotka on listattu sivulla Special:Gadgets) sekä muiden käyttäjien henkilökohtaisia CSS-/JS-sivuja. Nämä sivut suoritetaan selaimessa muokkaajille ja lukijoille koodina, jolla voidaan muuttaa sisällön tyylejä, vaihtaa sivujen käyttäytymistä, tai luoda monimutkaisia työkaluja, kuten wikEd (he voivat myös muokata kaikkia muita sivuja MediaWiki-nimiavaruudessa).

CSS:n/JS:n muokkaaminen, joka suoritetaan muiden käyttäjien selaimissa, on erittäin tehokasta ja mahdollisesti vaarallista pahantahtoisen käyttäjän käsissä; käyttöliittymän ylläpitäjien tulisi olla käyttäjiä, joihin luotetaan, joilla on ainakin perusymmärrys CSS:stä ja JS:stä, jotka ovat tietoisia Wikimedia-wikien yksityisyysodotuksista ja jotka ymmärtävät tilien tietoturvan kunnolla (valitsemalla vahvan uniikin salasanan, välttämällä haittaohjelmien tartuntoja ja käyttämällä kaksivaiheista tunnistautumista ). On suositeltavaa poistaa käyttöliittymän ylläpitäjän oikeudet epäaktiivisilta käyttäjiltä, jotta hyökkäyspinta pienenee. Pienet wikit saattavat myös haluta varmistaa, että niillä on vähintään kaksi henkilöä, jotka osaavat lukea JavaScriptiä, jotta he voivat tarkastaa toistensa muokkaukset (vähän niin kuin osoitepaljastajat).

Käyttöliittymän ylläpitäjät voivat myös muokata muiden käyttäjien henkilökohtaisia JSON-sivuja ja kaikkia MediaWikin nimiavaruuden sivuja. Nämä kyvyt ovat vähemmän vaarallisia ja jaettuja muiden käyttäjäryhmien kanssa.

Pyynnöt

  • Voit nähdä luettelon nykyisistä käyttöliittymän ylläpitäjistä menemällä wikissäsi sivulle Special:ListUsers/interface-admin.
  • Jos wikissäsi ei ole byrokraatteja, voit pyytää käyttöliittymän ylläpitäjän oikeuksien myöntämistä ylivalvojien oikeuspyyntösivulla.
  • Jos wikissäsi ei ole käyttöliittymän ylläpitäjiä, käyttöliittymän ylläpitäjän apua, kuten CSS/JS-sivun muokkaamista, pyydetään sivulla Ylivalvojien pyynnöt/Muut.

Katso myös