Interfacemoderatoren

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Interface administrators and the translation is 50% complete.
Verwijzingen:
IA,
Interfaceadmin,
INTADMIN

Interfacemoderatoren zijn de enige gebruikers die sitebrede CSS en JS-pagina's (zoals MediaWiki:Common.js en MediaWiki:Vector.css, interface berichten die als ruwe HTML worden gezien) kunnen aanpassen. Daarnaast kunnen zij de gadgets op Speciaal:Gadgets en pagina's met CSS/JS van anderen bewerken. Deze pagina's worden bij gebruikers en lezers als code uitgevoerd en kunnen de opmaak en het gedrag van de wiki aanpassen.

Toegang tot CSS en JS-code die bij andere gebruikers wordt uitgevoerd is mogelijk gevaarlijk in de handen van een kwaadwillige gebruiker. Interfacemoderatoren dienen zeer vertrouwde gebruikers te zijn, over een basiskennis van CSS en JS te bezitten, bekend zijn met de privacyverwachtingen van Wikimedia-wiki's en goede kennis te hebben van accountbescherming (door het kiezen van sterke, unieke wachtwoorden, het voorkomen van malware-infecties en door bij voorkeur gebruik te maken van twee-factor-authenticatie ). Het wordt aangeraden om de interfacemoderatorrechten van inactieve gebruikers te ontnemen, om de kans op aanvallen te verminderen. Kleine wiki's wordt aangeraden om ten minste twee gebruikers te hebben die JavaScript begrijpen, zodat zij elkaars bewerkingen kunnen controleren (vergelijkbaar met CheckUsers).

Interface administrators can also edit other users' personal JSON pages and all pages in the MediaWiki namespace. These abilities are less dangerous and shared with other user groups.

Verzoeken

Zie ook