Meta:Controlegebruikers

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Meta:CheckUsers and the translation is 100% complete.
Verwijzing:
WM:CU
Deze pagina bevat informatie over controlegebruikers op deze Meta-Wiki. Voor het beleid, zie controlegebruikerbeleid .

Informatie

Gebruikers met de rechten van de controlegebruiker (ook wel checkusers genoemd) zijn gemeenschappelijk benoemd individuelen die de rechten hebben voor technisch beperkte informatie over gebruikers in een aantal beperkte omstandigheden worden beschreven in het controlegebruikerbeleid . In bijzondere gevallen, de tool is om te gebruiken voor vandalismebestrijding, te checken voor sokpopmisbruik en om het projectverstorend gedrag te verminderen. Het mag alleen gebruikt worden om schade aan het project tegen te gaan. De tool mag niet gebruikt voor politieke controle; druk op de gebruikers uit te oefenen; of als een bedreiging tegen andere gebruiker in het geschil over de inhoud. Er zijn vele redenen om een gebruiker te controleren. Onthoud dat het hebben van verschillende accounts niet verboden is, zolang het niet gebruikt wordt voor het schenden van de beleid (als voorbeeld, om dubbel te stemmen of om de schijnbare steun voor een bepaald positie te vergroten).

Aanstelling

Meta-wiki kandidaten worden aangesteld door de gemeenschapspeiling op Meta:Requests for adminship. Gebruikers die de controlegebruikerrechten toegekend krijgen moeten minstens 18 jaar oud zijn en een wettelijke leeftijd hebben volgens de wet van het land waar ze leven. Kandidaten gaan akkoord met het controle gebruikerbeleid , het privacybeleid , de gebruikersvoorwaarden en de rechten van niet-publieke data , en zijn bereid om ze te respecteren. Bij verkiezingen kan een succesvolle kandidaat worden gevraagd om een overeenkomst voor vertrouwelijkheid te tekenen voor niet-publieke informatie voordat de rechten geactiveerd kunnen worden.

Voor een succesvolle verkiezing, de kandidaat moet een percentage van steun van tenminste 70-80% in een waa/bev individuele stem, met minstens 25 steunende stemmen. Verkiezingspagina 's worden geopend voor minstens een week voordat ze gesloten mogen worden. In grensgevallen kunnen bureaucraten de verkiezingen uitbreiden om de consensus duidelijk te maken.

Verzoeken voor controlegebruikerinformatie op deze Meta-Wiki

Verzoeken voor controlegebruikerinformatie op deze wiki kunnen worden ingediend op Meta:Requests for CheckUser information.

Gebruikers met controlegebruikerrechten

Huidig

De volgende gebruikers houden de controlegebruikerrechten op deze wiki:

Voormalig

De volgende gebruikers hielden de controlegebruikerrechten op deze wiki:

Grafiek

bewerken

User:Superpes15User:XaosfluxUser:MinoraxUser:HasleyUser:VermontUser:SotialeUser:AjraddatzUser:TelesUser:TrijnstelUser:VituzzuUser:BillinghurstUser:BarrasUser:TiptoetyUser:MardetanhaUser:MarcoAurelioUser:Mike.lifeguardUser:Magister MathematicaeUser:SpacebirdyUser:HerbythymeUser:LarUser:Pathoschild

Zie ook