Meta:WMF Office IT

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Meta:WMF Office IT and the translation is 100% complete.
Beleid en richtlijnen WMF Office IT

Deze pagina bevat informatie over de WMF Office IT (wmf-officeit) op Meta.

De WMF Office IT-groep werd aangemaakt om leden van het Wikimedia Foundation Office IT team in staat te stellen WMF-personeelsaccounts, centraal ingelogd op Meta, aan te maken en te vergrendelen.

Rechten

Deze gebruikersgroep geeft een gebruiker de volgende rechten:

Recht Beschrijving Reden
autopatrol Bewerkingen automatisch als gecontroleerd gemarkeerd krijgen Bewerkingen uitgevoerd door WMF Office IT-accounts worden automatisch gemarkeerd.
createaccount Nieuwe gebruikersaccounts aanmaken Hoewel gebruikers dit recht over het algemeen al hebben, wordt het als zekerheid toegekend voor het geval dat er om een of andere reden veranderingen plaatsvinden en omdat een van de kerndoelen van de groep het aanmaken van accounts voor nieuwe WMF-medewerkers is.
centralauth-lock Globale account afsluiten of beschikbaar maken Dit stelt de medewerkers in staat om WMF-accounts te vergrendelen als ze niet meer werken bij de WMF. Het stelt hen ook in staat om zowel fouten te herstellen als voor medewerkers die terugkomen nadat ze eerder een personeelslid zijn geweest.
centralauth-rename Globale gebruikers hernoemen Hiermee kunnen leden van deze groep wereldwijd accounts hernoemen voor het geval een Wikimedia-medewerkersaccount een nieuwe naam nodig heeft.
noratelimit Tijdsafhankelijke beperkingen negeren Dit is meestal om de medewerkers in staat te stellen om meerdere accounts aan te maken zonder de rate limit te raken als er om een of andere reden een groot aantal op een dag moet worden aangemaakt of als ze de API gebruiken om ze relatief snel aan te maken.
oathauth-enable Tweetrapsauthenticatie inschakelen Hiermee kunnen leden van deze groep de Multi Factor Authenticatie inschakelen om de veiligheid van hun account te verhogen. Gebruikers in deze groep moeten MFA hebben ingeschakeld.
tboverride De lijst met verboden titels of gebruikersnamen omzeilen Het patroon "WMF" wordt geblokkeerd voor het aanmaken door normale gebruikers. Dit stelt de medewerkers in staat om werkaccounts aan te maken met de vereiste WMF-tag.

Leden