Jump to content

Meta:Interface administrators/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Meta:Interface administrators and the translation is 100% complete.
Verwijzing:
WM:IA
Op deze pagina vindt u informatie over beheerders van Meta-interfaces en relevante beleidsregels.

Interfacebeheerders zijn gebruikers die CSS, JS en JSON-pagina's (zoals MediaWiki:Common.js of MediaWiki:Vector.css) kunnen bewerken. Ze kunnen ook interfaceberichten bewerken die geïnterpreteerd worden als onbewerkte HTML, de gadgetpagina's die op Special:Gadgets worden vermeld en CSS-, JS- of JSON-subpagina's van andere gebruikers die anders alleen door de gebruikers zelf kunnen worden bewerkt. Vanwege de speciale aard van Meta-Wiki kunnen interfacebeheerders in dit project ook CSS- en JS-pagina's bewerken die een globaal effect hebben. Deze toegang is bijzonder gevoelig vanwege de mogelijke schade die kan worden veroorzaakt door opzettelijk misbruik van de toestemming of door een ongeval, daarom is het belangrijk dat interfacebeheerders ervoor zorgen dat ze een goede accountbeveiliging toepassen en voorzichtig zijn met eventuele wijzigingen die ze aanbrengen.

Verzoeken beheerrecht interface

Het proces om gebruikersinterfaceadministratie op Meta-Wiki te vragen is anders voor beheerders en niet-beheerders:

Activiteit vereisten

De toegang als interfacebeheerder gaat verloren als gevolg van inactiviteit. Activiteit zal worden gecontroleerd als onderdeel van de reguliere Meta-Wiki activiteitsbeoordelingen met de volgende overwegingen:

  • Beheerders die worden verwijderd vanwege inactiviteit, verliezen ook hun interfacebeheerder toestemming als ze deze hebben. Bewerkingen die toegang vereisen tot de interface-administrator worden beschouwd als administratieve acties voor inactiviteit.
  • Niet-administratoren verliezen het recht als ze niet ten minste tien globale bewerkingen (10) hebben gemaakt binnen dezelfde zes (6) maanden reviewperiode die is vastgesteld voor beheerders.

Onvrijwillige verwijdering

Elke bureaucraat kan op elk moment de rechten van een interfacebeheerder intrekken als die vindt dat de hulpmiddelen zijn misbruikt, of als een verzoek om commentaar heeft aangetoond dat de gemeenschap de interfacebeheerder niet vertrouwt, waarbij elke consensus om te degraderen van meer dan ongeveer 50% voldoende is om te verwijderen. Elke interfacebeheerder van wie de hulpmiddelen zijn verwijderd op grond van deze sectie, moet een regelmatig verzoek indienen voor interface-beheerder om de hulpmiddelen terug te krijgen, ongeacht of de gebruiker een beheerder is of niet.

Betrokken interface-beheerders

Interfacebeheerders moeten zich houden aan het beleid betrokken beheerders.

Zie ook