Geblokkeerde gebruiker

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Blocked user and the translation is 100% complete.

Geblokkerde gebruikers zijn gebruikers die niet de bevoegdheid hebben om pagina's te bewerken, bestanden te uploaden of , het verplaatsen van pagina's, pagina's aan te maken of enige andere handeling uitvoeren die gebruikersrechten vereist. Sysops/moderatoren of andere gebruikers die de bevoegdheid hebben om een (de)blokkade uit te delen kunnen een gebruiker blokkeren. Een gebruiker die bevoegd is blokkades op te leggen mag dit niet doen wanneer hij/zij zelf geblokkeerd is.

Geblokkeerde gebruikers kunnen wel nog hun volglijst bewerken en bekijken. Afhankelijk van de instellingen van een blok kunnen ze nog hun overlegpagina bewerken en e-mails sturen met Special:EmailUser (alleen bevestigde gebruikers)

Special:MyLanguage/Administrator en Special:MyLanguage/Stewards kunnen zowel (Special:MyLanguage/Unregistered user als Special:MyLanguage/Registered user) blokkeren. Special:MyLanguage/Global sysops kunnen ook gebruikers blokkeren op wiki's die ervoor hebben gekozen om te worden opgenomen in de globale moderator wikiset. Moderatoren en anderen met toegang tot de interface voor het (de)blokkeren kunnen ook zichzelf (de)blokkeren, ook als ze zelf geblokkeerd zijn, dat is wel afhankelijk van de configuratie van de wiki.

Zie ook