Użytkownik zablokowany

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Blocked user and the translation is 67% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Acèh • ‎Bahasa Indonesia • ‎Bahasa Melayu • ‎Cymraeg • ‎Deutsch • ‎English • ‎Hawaiʻi • ‎Lëtzebuergesch • ‎Napulitano • ‎Nederlands • ‎Tiếng Việt • ‎Türkçe • ‎Zazaki • ‎asturianu • ‎azərbaycanca • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎euskara • ‎français • ‎føroyskt • ‎galego • ‎hornjoserbsce • ‎hrvatski • ‎italiano • ‎magyar • ‎norsk bokmål • ‎occitan • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎română • ‎shqip • ‎sicilianu • ‎slovenščina • ‎svenska • ‎čeština • ‎Ελληνικά • ‎беларуская • ‎русский • ‎татарча/tatarça • ‎тоҷикӣ • ‎українська • ‎հայերեն • ‎עברית • ‎العربية • ‎روچ کپتین بلوچی • ‎سنڌي • ‎فارسی • ‎مصرى • ‎پښتو • ‎नेपाली • ‎मराठी • ‎हिन्दी • ‎বাংলা • ‎ગુજરાતી • ‎தமிழ் • ‎తెలుగు • ‎ಕನ್ನಡ • ‎മലയാളം • ‎ไทย • ‎中文 • ‎日本語 • ‎한국어

Zablokowani użytkownicy to użytkownicy, którzy nie mogą edytować stron, przesyłać plików, przenosić stron ani wykonywać innych czynności, które dają dodatkowe uprawnienia. Administratorzy oraz inne osoby mające dostęp do interfejsu blokowania i odblokowywania nie mogą blokować ani odblokować (oprócz siebie) innych, gdy sami są zablokowani.

Zablokowani użytkownicy mogą nadal przeglądać i edytować listę obserwowanych przez siebie stron, a na większości (ale nie wszystkich) wiki, nadal mogą edytować własne strony dyskusji użytkownika i/lub wysyłać e-maile za pomocą Special: EmailUser (tylko dla kont zarejestrowanych), chyba że zostało to wyraźnie zabronione. Administratorzy, Biurokraci (na większości wiki) oraz Stewardzi mogą blokować użytkowników (niezarejestrowanych lub zalogowanych). Globalni administratorzy mogą również blokować użytkowników na wiki korzystających z zbiorów wiki dla globalnych administratorów.