Jump to content

Блокиран потребител

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Blocked user and the translation is 100% complete.

Блокираните потребители са потребители, които не могат да радактират страници, да качват файлове, да местят страници, да създават страници и да извършват други действия, които допълнителните потребителските права биха предоставили. Администраторите или други с достъп до интерфейса за блокиране и деблокиране не могат да блокират други (освен себе си), докато са блокирани.

Блокираните потребители все още могат да преглеждат и да редактират своите списъци за наблюдение. В зависимост от настройките, въведени в блок, където изрично е забранено, потребителите обикновенно могат да редактират собствената си потребителска страница за разговори и/или да изпращат имейли, използвайки Special:EmailUser (само за регистрирани потребители).

Администраторите и Стюардите могат да блокират потребителите (нерегистрирани или влезли в системата). Глобалните системни оператори също могат да блокират потребители, които са се включили в global sysop wikiset. Администраторите или други с достъп до интерфейса за блокиране и деблокиране може, може и да не могат да блокират или отблокират други или себе си, докато са блокирани, в зависимост от конфигурацията на wiki.

Вижте също