Meta:Bureaucraten

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Meta:Bureaucrats and the translation is 100% complete.
Verwijzing:
WM:B
Op deze pagina staat informatie over bureaucraten op Meta-wiki en hier staat het van toepassing zijnde beleid beschreven.

Bureaucraten zijn gebruikers op Meta-wiki die technisch in staat zijn om:

Zij zijn verplicht het beleid en de consensus te volgen door alleen bevoegdheden toe te kennen als de gemeenschap dat wenst, altijd na een succesvol verzoek om rechten.

Moderatoren die de laatste 6 maanden actief waren mogen hier een verzoek voor een bureaucraatstatus doen. Van bureaucraten wordt er verwacht dat ze het beleid volgen van wanneer een botstatus aan een gebruiker geven. Van hen wordt verwacht dat zij in staat zijn een consensus te bereiken en dat zij op verzoek en op een civiele manier de redenering van hun handelen toelichten.

Bureaucraten zijn niet in staat om hogere statussen toe te kennen (zij kunnen gebruikers niet promoveren tot oversighter of checkuser ). Deze statussen kunnen alleen worden toegekend door stewards, die een kleine, meertalige groep vormen die werk verrichten voor alle Wikimedia-projecten. Stewards worden jaarlijks verkozen; zie Steward requests/Permissions voor meer informatie.

Voorwaarden

moderatoren kunnen zich aanmelden om bureaucraat te worden op Meta als:

  1. Zij actief zijn op Meta en in de afgelopen zes maanden meer dan 150 bewerkingen of handelingen hebben uitgevoerd (na de verkrijging van het moderatorstatus; uitgezonderd bewerkingen en handelingen in de eigen gebruikersnamespace).
  2. De aanmelding wordt gesteund door twee van de huidige bureaucraten nadat de kandidaat zich heeft aangemeld op Meta:Requests for adminship.
  3. Geen bezwaren zijn geuit binnen 24 uur nadat hij of zij zich heeft aangemeld op Meta:Requests for adminship. Als er bezwaar is gemaakt, dan zou een korte discussie moeten volgen en na 48 uur zal een bureaucraat die niet erbij betrokken is geweest, de aanmelding afsluiten en nagaan of er consensus bestaat over de geldigheid van de bezwaren. Als de bezwaren geldig worden geacht, dan moet de kandidaat zich opnieuw aanmelden volgens de RfB-procedure om de bureaucraatstatus te kunnen verkrijgen. Deze aanmelding duurt net als een RfA één week.

Zie ook