Jump to content

Meta:Birocrați

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Meta:Bureaucrats and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.
Shortcut :
WM:B
Această pagină conține informații despre birocrații de la Meta și cuprinde politicile relevante.

Birocrații sunt utilizatori de la Meta care au abilitatea tehnică de:

Acestea depind mai ales de politici și consens pentru acordarea vreunui acces. Doar în acest fel este reflectată dorința comunității, întotdeauna după o cerere pentru permisiuni cu rezultat pozitiv.

Administratorii care au fost activi cel puțin în ultimele 6 luni pot solicita statutul de birocrat aici. Birocrații trebuie să se asigure că sunt respectate politicile legate de roboți sunt atunci când acordă statutul de robot unui cont de utilizator. De asemenea, ei trebuie să fie capabili de a stabili dacă există consens. Totodată, atunci când li se cere, trebuie să explice într-o manieră civilizată motivele acțiunilor lor.

Birocrații nu au abilitatea de a acorda alte nivele de acces (cum ar fi cel de oversighter sau checkuser ). Aceste drepturi sunt deținute numai de stewarzi, un grup mic multilingv, care servește toate proiectele Wikimedia. Stewarzii sunt aleși anual. Pentru mai multe informații, vezi Steward requests/Permissions.

Cerințe

Administratorii pot cere permisiuni de birocrat pe Meta dacă:

  1. Sunt activi pe Meta cu peste 150 de editări/logare (după obținerea de statutului de administrator și fără a include editări în paginile propriului spațiu de utilizator) în ultimele șase luni.
  2. Utilizatorul este susținut de doi birocrați curenți după ce se autonominalizează la Meta:Requests for adminship.
  3. Nu apar obiecții în primele 24 de ore de la nominalizarea de la Meta:Requests for adminship. Dacă apar obiecții, ar trebui inițiată o scurtă discuție, pe care un birocrat neimplicat o va închide după 48 de ore și va analiza dacă există consens că obiecțiile ridicate sunt valide sau nu. Dacă obiecțiile sunt considerate valide prin consens, candidatul trebuie să se autonominalizeze la un proces RfB de o săptămână, identic cu procesul RfA și să-l treacă cu succes pentru a deveni birocrat.

Vezi și