Jump to content

Meta:Supraveghetori

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Meta:Oversighters and the translation is 97% complete.
Outdated translations are marked like this.
Shortcut :
WM:OS
Această pagină oferă informații despre Supraveghetorii la acest Meta-Wiki. Pentru politica care reglementează utilizarea sa la nivel global, consultați politica de supraveghere.
  • Important: dacă sunteți aici pentru că doriți să solicitați o eliminare permanentă a conținutului, vă rugăm să consultați mai jos. Nu publicați solicitarea dvs. în public.

Introducere

Utilizatorii care au acces la instrumentul de supraveghere (numiți supraveghetori) sunt administratori de încredere care pot elimina definitiv intrările în istoricul paginilor și jurnalele, astfel încât conținutul lor nu mai este disponibil pentru utilizatori și administratori obișnuiți. Utilizarea instrumentului trebuie făcută în conformitate cu politica globală de supraveghere.

Utilizarea instrumentului

Această caracteristică este aprobată pentru utilizare în patru cazuri:

  1. Eliminarea informațiilor personale medestinate publicului larg, cum ar fi numerele de telefon, adresele de domiciliu, locurile de muncă sau identitățile persoanelor fizice pseudonime sau anonime care nu și-au făcut identitatea publică sau a persoanelor publice care nu au făcut public aceste informații personale.
  2. Eliminarea informațiilor potențial calomnioase fie:
    a) la sfatul juriului Fundației Wikimedia sau;
    b) atunci când cazul este clar și nu există nici un motiv editorial pentru a menține versiunea.
  3. Eliminarea încălcărilor drepturilor de autor la sfatul juriului Fundației Wikimedia.
  4. Ascunderea unor nume de atac flagrante pe listele și jurnalele automate, în cazul în care acest lucru nu întrerupe istoricul modificărilor. Un atac flagrant este unul care intenționează în mod evident să denigreze, să amenințe, să calomnieze, să insulte sau să hărțuiască pe cineva.

Procesul de numire

Elementele de bază ale procesului de numire sunt descrise în Oversight policy#Access. Această secțiune descrie procesul de la acest site.

Deoarece Meta-Wiki nu are un comitet de arbitraj, supraveghetorii trebuie să fie aleși prin consens comunitar. Administratorii care doresc să candideze pentru accesul la acest Meta-Wiki trebuie să aibă cel puțin 18 ani, în vârstă legală la locul lor de reședință, dispuși să respecte politicile relevante și să semneze acordul de confidențialitate pentru informațiile care nu sunt publice. Ei trebuie să fie familiarizați cu politica de confidențialitate a Fundației Wikimedia și cu accesul la politica de date cu caracter privat și, bineînțeles, cu politica de supraveghere și să fie dispuși să le respecte. Ei vor lista propunerea lor la Meta:Requests for adminship în secțiunea relevantă în același mod ca o cerere de administrare. Votul va dura cel puțin o săptămână întreagă și va fi aprobat numai dacă există cel puțin 25 de voturi de sprijin și cel puțin un prag de sprijin de 80%. Dacă aceste cerințe sunt îndeplinite, birocratul care încheie discuția poate lista candidatul care a reușit la Steward requests/Permissions care leagă aplicația de succes. Un steward va schimba drepturile de utilizator relevante dacă celelalte cerințe sunt îndeplinite.

Cereri

Nu publicați cereri în mod public. Solicitările de întreținere pentru acest Meta-Wiki se pot face prin trimiterea unui e-mail utilizând următoarele metode:
Trimiteți prin e-mail supraveghetoriilor Meta-Wiki cu ajutorul Special: EmailUser; sau
oversight-meta@wikimedia.org
Vă rugăm să includeți diferențele relevante care urmează să fie suprimate în e-mail, precum și motivul pentru suprimarea ar trebui să fie utilizate.

În mod alternativ, poți trimite aceleași informații la unul dintre următorii utilizatori preferați (poate fi mai lent decât să folosești lista de discuții):

În caz de urgență, în cazul supravegherii cross-wiki și în alte câteva cazuri stewarzii Wikimedia pot efectua supravegherea locală la Meta-Wiki, pe politică.

Vezi şi