Utilizator înregistrat

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Registered user and the translation is 88% complete.
Outdated translations are marked like this.

Un utilizator înregistrat este un utilizator care sa înscris şi-a făcut un cont şi s-a înscris în proiectul Wikimedia. În adiţie la ce poate face un utilizator neînregistrat, unul înregistrat poate:

  • să creeze articole noi
  • să seteze preferinţele proprii
  • să monitorizeze unele pagini
  • să încarce fişiere ca: poze, înregistrări, etc.
  • să marcheze editări ca utilizator Oglindă
  • să creeze propria pagină de utilizator
  • să mute pagini.

Întreaga listă a drepturilor utilizatorilor este disponibilă la User group rights.

Toate editările făcute ca utilizator înregistrat vor arăta numele de utilizator în istoric în locul unei adrese IP.

Utilizatorii înregistraţi (excluzând administratorii şi dezvoltatorii) nu pot edita sau muta paginile protejate. Utilizatorii noi înregistraţi nu pot edita paginile semi-protejate sau să mute o pagină. Alte câteva restricţii miore, depinzând de wiki, pot aplica utilizatorilor nou-înregistraţi (per phabricator:12556, încărcările media sunt un drept autoconfirmat pe multe proiecte wiki, Commons fiind o excepţie notabilă)

Utilizatorii înregistrați pe Wikimedia Commons includ utilizatori de încredere. Deoarece Commons are numeroase imagini Flickr și are nevoie de recenzori pentru a se asigura că licențele susținute prin drepturi de autor sunt valide, un utilizator înregistrat familiarizat cu licențierea Commons poate aplica pentru a deveni un utilizator de încredere, care este o subclasă de utilizator pe Commons. Administratorii actuali din Commons nu trebuie să se aplice pentru a deveni utilizatori de încredere deoarece au deja o clasă de utilizatori mai mare decât utilizatorii înregistrați.

Începând cu data de 12 iunie 2008, limitele autoconfirmate pentru majoritatea wiki-urilor sunt patru zile fără cerințe privind numărul de modificări. ar.wiki, en.wiki, es.wiki și pl.wiki au un număr minim de modificări pentru a ajunge la starea autoconfirmată; din martie 2012 zh.wiki și es.wiki au cea mai mare cerință, 50 de modificări, în timp ce celelalte necesită cel mult 10. de.wikibooks necesită șapte zile pentru a ajunge la starea autoconfirmată. Alte solicitări de majorare a acestei limite au fost respinse în trecut, vezi Limitele la modificările de configurare.