Jump to content

Meta:IP-ellenőrök

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Meta:CheckUsers and the translation is 91% complete.
Outdated translations are marked like this.
Rövidítése:
WM:CU
Ez a lap a Meta-Wiki IP-ellenőreiről nyújt tájékoztatást. Az irányelvet itt találod.

Információk

Az IP-ellenőrzési joggal felruházott szerkesztők olyan, a közösség által megválasztott személyek, akik az IP-ellenőrzési irányelvben megfogalmazottak szerint bővebb technikai információkhoz férnek hozzá. Az eszköz célja a zoknibábokkal elkövetett vandalizmus megakadályozása. Az IP-ellenőrzést tilos személyes bosszúra, nyomásgyakorlásra vagy viták során történő fenyegetésre felhasználni. Az alkalmazáshoz minden esetben nyomós érvre van szükség. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a zoknibábok használata nem tiltott, kivéve, ha tulajdonosuk azzal visszaél (például szavazásoknál nagyobb támogatottság látszatát kelti).

Megválasztás

Mivel a Meta-Wiki nem rendelkezik Wikitanáccsal, a jelöltek megválasztása a Meta:Requests for adminship lapon történik. A jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév, valamint a lakóhely szerinti országban betöltött nagykorúság szükséges. A jelölteknek ismerniük kell az IP-ellenőrzés irányelvét , az adatvédelmi irányelvet , a felhasználási feltételeket , valamint a nem nyilvános információk irányelveit , és ezeket be kell tartaniuk. A megválasztott IP-ellenőröknek a jog megadása előtt alá kell írniuk a titoktartási megállapodást .

A sikeres megválasztáshoz legalább 70/80%-nyi támogatás és 25 támogatói szavazat szükséges. A szavazás legalább egy hétig folyik; ha szükséges, a bürokraták meghosszabbíthatják azt.

IP-ellenőrzés kérése a Meta-Wikin

IP-ellenőrzést itt lehet kérni.

IP-ellenőrök

Jelenleg

A következő szerkesztők rendelkeznek IP-ellenőrzési jogkörrel:

Korábban

Az alábbi szerkesztők rendelkeztek korábban IP-ellenőrzési jogkörrel:

Idővonal

szerkesztés

User:EPICUser:Superpes15User:XaosfluxUser:MinoraxUser:HasleyUser:VermontUser:SotialeUser:AjraddatzUser:TelesUser:TrijnstelUser:VituzzuUser:BillinghurstUser:BarrasUser:TiptoetyUser:MardetanhaUser:MarcoAurelioUser:Mike.lifeguardUser:Magister MathematicaeUser:SpacebirdyUser:HerbythymeUser:LarUser:Pathoschild

Lásd még