Jump to content

Equip Patrulla de Wikis Petites

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Small Wiki Monitoring Team and the translation is 79% complete.
Outdated translations are marked like this.
Drecera :
SWMT

L'Equip Patrulla de Wikis Petites (SWMT, de l'anglès Small Wiki Monitoring Team) és un grup d'usuaris que patrullen les wikis més petites i que amb l'ajuda del canal IRC i d'altres eines lluiten contra el vandalisme, l'spam i el trolling. Hi ha alguns bots que avisen de qualsevol edició sospitosa en les wikis que són patrullades per l'SWMT. Si voleu ajudar, connecteu amb el canal IRC #cvn-swconnect. També podeu afegir-vos a la llista d'usuaris de més abaix si teniu la intenció de participar-hi.

Definició de "petita"

La paraula «petites» en «Equip Patrulla de Wikis Petites» s'ha d'interpretar àmpliament. Tot i que els bots a l'IRC monitoritzen la majoria de les wikis amb menys de 10 000 articles, no s'ha d'entendre que per això siguin «petites» en sentit de «insignificants»; més aviat, preferim monitoritzar el major nombre de wikis com sigui possible, de manera que puguem coordinar el més eficaçment possible les mesures per frenar el spam i els vàndals que danyen una gran quantitat de wikis en massa o que ataquen projectes més petits perquè creuen que així poden evitar ser detectats.

Per tant, si us plau no t'ofenguis si un dels nostres membres reverteix vandalisme a la teva wiki, identificant-se com a membre del SWMT; estem aquí perquè ens preocupem per la teva wiki, no perquè pensem que sigui un projecte de segon pla.

Com patrullar una wiki petita

  1. Monitoritzar canvis recents en projectes petits via IRC. Mira Small Wiki Monitoring Team/IRC per a més detalls.
  2. Informar sobre pàgines que necessiten ser esborrades en Steward requests/Miscellaneous.
  3. Revertir vandalisme.
  4. Informar sobre vàndals en els informes de vandalisme.
  5. Informar sobre enllaços de spam en la llista negra de spam.
  6. Una llista de les pàgines que s'han marcat per a esborrat ràpid en les wikis petites es pot trobar aquí.
  7. Una llista de wikis petites es pot trobar aquí.

Permisos globals

Qualsevol usuari en bona disposició pot convertir-se en membre del SWMT. Hi ha, però, permisos globals que poden ser d'ajuda. Aquests inclouen el de administrador global i el de reversor global. S'espera que els candidats per a aquests permisos tinguin una gran experiència al SWMT.

Etiqueta d'usuari

Members of SWMT are requested to create a global user page at Meta, which will show on the wikis where they are editing. Consider using a Babel tag on your user page.

Per posar-vos l'etiqueta d'usuari, copieu el següent codi {{User SWMT}}:

This user is a member of the Small Wiki Monitoring Team.

Vegeu també