Jump to content

Small Wiki Monitoring Team

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Small Wiki Monitoring Team and the translation is 100% complete.
Verwijzing:
SWMT

Het Small Wiki Monitoring Team (SWMT) is een groep van Wikimedianen die, met behulp van IRC en andere hulpmiddelen, kleine wiki's bewaken tegen vandalisme, spam en getrol. Er zijn meerdere bots die verdachte bewerkingen op de wiki's die door het SWMT gevolgd worden, rapporteren. Kom naar #cvn-swverbinden op IRC om te helpen. U kunt ook onderstaande lijst van gebruikers bewerken om uw deelname aan te geven.

Definitie van "klein"

Het "small" in "Small Wiki Monitoring Team" moet ruim worden opgevat. Hoewel de bots op IRC de meeste wiki's met minder dan 10.000 artikelen volgen, wil dit niet zeggen dat deze "klein" als in "onbelangrijk" zijn; wij volgen bij voorkeur zo veel mogelijk wiki's, zodat we op de meest effectieve wijze maatregelen kunnen treffen tegen spammers en vandalen die een grote hoeveelheid wiki's en masse schaden of hun activiteiten richten op kleinere wiki's in de hoop niet ontdekt te worden.

Wees daarom alstublieft niet beledigd als een van onze leden vandalisme terugdraait op uw wiki en zich daarbij voorstelt als lid van het SWMT; wij zijn er omdat we om uw wiki geven, niet omdat we denken dat het een onbelangrijk project is.

Hoe wordt een kleine wiki gevolgd?

  1. Volg de recente wijzigingen op kleine wiki's via IRC. Zie Small Wiki Monitoring Team/IRC voor details.
  2. Vermeld te verwijderen pagina's en vandalen op Global sysops/Requests.
  3. Draai vandalisme terug.
  4. Rapporteer linkspam voor de spam-blacklist.
  5. Een overzicht van kleine wiki's is hier te vinden.

Globale bevoegdheden

Elke gebruiker met een goede reputatie kan lid worden van het SWMT. Er zijn echter ook globale bevoegdheden die handig kunnen zijn. Hiertoe behoren globaal beheren en globaal terugdraaien. Weet wel dat van kandidaten voor deze rechten veel ervaring met het SWMT te hebben.

Gebruikersbox

Van SWMT-leden wordt gevraagd dat ze een gebruikerspagina aanmaken op Meta, zodat deze zichtbaar is op elke wiki waar ze bewerken. Het wordt aanbevolen om een Babel toe te voegen aan je gebruikerspagina.

Je kunt de volgende gebruikersbox op je gebruikerspagina plaatsen door {{User SWMT}} te typen:

This user is a member of the Small Wiki Monitoring Team.

Zie ook