Jump to content

Echipa de supraveghere a Wiki-lor mici

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Small Wiki Monitoring Team and the translation is 79% complete.
Outdated translations are marked like this.
Shortcut :
SWMT

Echipa de monitorizare Wiki sau Small Wiki Monitoring Team (SWMT) este o grupă de Wikimedieni, care utilizează IRC și alte unelte, monitorizează mici wiki-uri pentru vandalism, spam sau trolling. Există mai mulți roboți care raportează orice modificări suspecte în wiki-urile pe care le monitorizează SWMT. Pentru a vă ajuta, pur și simplu intrați în #cvn-swconectează-te pe IRC. De asemenea, puteți edita lista de utilizatori de mai jos pentru a vă înregistra participarea.

Definirea acțiunilor "small"

"Small", "Minusculul" din "Echipa de monitorizare a unui Wiki" trebuie interpretat în sens larg. Deși roboții de pe IRC monitorizează cele mai multe wiki-uri cu mai puțin de 10.000 de articole, nu înseamnă că sunt "mici", ca și cele "nesemnificative"; mai degrabă preferăm să monitorizăm un număr cât mai mare de wiki, astfel încât să putem coordona cel mai eficient măsurile de stopare a spammilor și a vandalilor care afectează o mulțime de wiki în masă sau țintesc wiki-urile mai mici, deoarece ei cred că pot evita totalul detectării.

Prin urmare, vă rugăm să nu fiți ofensați dacă unul dintre membrii noștri revine la vandalismul dvs. pe wiki, identificându-se ca membru al SWMT; suntem acolo pentru că ne pasă de wiki, nu pentru că credem că este un proiect de backburner.

Cum se monitorizează un wiki minuscul

  1. Monitorizați modificările recente ale Wiki-uri minuscule prin IRC. Pentru detalii, consultați Echipa de monitorizare Small Wiki/IRC.
  2. Raportați vandalii și ștergerile de pagină la cererile Steward / Diverse.
  3. Reveniți vandalismul.
  4. Raportați un spam link pentru lista neagră Spam.
  5. O listă de pagini pe wiki mici care au fost etichetate pentru ștergerea rapidă poate fi găsită aici.
  6. O listă de wiki-uri mici poate fi găsită aici.

Permisiuni globale

Orice utilizator în bunăstare poate deveni membru al SWMT. Cu toate acestea, există permisiuni globale care pot fi de ajutor. Acestea includ sysop global și rollback global. Rețineți că este de așteptat ca candidații pentru aceste permisiuni să aibă experiență semnificativă în SWMT.

Căsuță de utilizator

Members of SWMT are requested to create a global user page at Meta, which will show on the wikis where they are editing. Consider using a Babel tag on your user page.

Puteți adăuga următoarea fereastră de utilizator la pagina dvs. de utilizator introducând codul {{User SWMT}}:

This user is a member of the Small Wiki Monitoring Team.

Vezi şi