Pienten wikien seurantaryhmä

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Small Wiki Monitoring Team and the translation is 93% complete.
Outdated translations are marked like this.
Oikopolku:
SWMT

Pienten wikien seurantaryhmä (Small Wiki Monitoring Team, SWMT) on ryhmä wikimedialaisia, jotka IRC:tä ja muita työkaluja käyttäen seuraavat pieniä wikejä vandalismin, roskapostin tai häirinnän varalta. On useita botteja, jotka raportoivat epäilyttävät muokkaukset wikeille, joita SWMT seuraa. Auttaaksesi liity kanavalle #cvn-swconnect IRC:ssä. Voit myös muokata alla olevaa käyttäjäluetteloa rekisteröidäksesi osallistumisesi.

Määritelmä sanalle "pieni"

Sanaa "pieni" nimessä "Pienten wikien seurantaryhmä" ei tule tulkita laajasti. Vaikka botit IRC-kanavalla seuraavat useimpia wikejä, joissa on alle 10 000 artikkelia, se ei tarkoita, että ne ovat "pieniä" siinä mielessä, että olisivat "merkityksettömiä". Seuraamme mieluummin mahdollisimman suurta määrää wikejä, jotta voimme tehokkaimmin koordinoida toimia, joilla pysäyttää roskapostittajat ja vandaalit, jotka tekevät vahinkoa monille wikeille kerralla tai ottavat tähtäimeen pienet wikit luullen voivansa välttää huomatuksi tulemisen kokonaan.

Älä siis loukkaannu, jos joku jäsenistämme kumoaa vandalismia wikissäsi ja tunnistautuu SWMT:n jäseneksi – olemme paikalla, koska välitämme wikistäsi, emme siksi että pidämme sitä vähäisen merkityksen projektina.

Kuinka tarkkailla pientä wikiä

  1. Seuraa tuoreita muutoksia pieniin wikeihin IRC:n tai SWViewerin kautta. Katso Small Wiki Monitoring Team/IRC saadaksesi lisätietoja.
  2. Raportoi vandaalit ja sivujen poistot sivulle Global sysops/Requests.
  3. Kumoa vandalismia.
  4. Raportoi roskapostilinkit lisättäviksi roskapostin mustalle listalle.
  5. Luettelo pienistä wikeistä on saatavilla täällä.

Globaalit oikeudet

Kuka tahansa hyvämaineinen jäsen voi ryhtyä SWMT:n jäseneksi. On kuitenkin olemassa globaaleja oikeuksia, joista voisi olla apua. Näihin lukeutuvat globaali ylläpitäjä ja globaali palauttaja. Huomioi, että näihin oikeuksiin hakevilla odotetaan olevan merkittävää kokemusta SWMT:ssä.

Käyttäjälaatikko

SWMT:n jäsenten toivotaan luovan käyttäjäsivu Metaan, mistä se näkyy kaikkiin heidän muokkaamiinsa wikeihin sekä harkitsevan Babel-laajennuksen käyttämistä käyttäjäsivullaan.

Voit lisätä seuraavan käyttäjälaatikon käyttäjäsivullesi kirjoittamalla {{User SWMT}}:

This user is a member of the Small Wiki Monitoring Team.

Katso myös