Jump to content

Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation and the translation is 100% complete.


Welkom bij de Wikimedia Foundation strategieconsultatie 2016. In 2015 heeft de Foundation gezocht naar manieren om het werk te prioriteren om de doelen van de beweging in het strategieplan 2010-15 te ondersteunen. Het gaat met name om de doelen die in dat plan gesteld zijn maar nog niet behaald. Het doel van deze consultatie is om de Wikimedia Foundation te helpen richting te geven aan het werk in de 12 tot 24 maanden vanaf juli 2016.

Strategie benadert verslag

Op basis van onze visie, onze strategieconsultaties in 2010 en 2015 en onderzoek naar externe invloeden, hebben we drie kaders bepaald waar de Foundation zich op kan richten:

 • Bereik,
 • Gemeenschappen en
 • Kennis (meer informatie over wat we daaronder verstaan volgt).

Medewerkers van de Foundation en een paar kleine gemeenschapsgroepen gaven toen hun inbreng over de belangrijkste obstakels en ideeën voor ieder kader. Deze zijn samengevat in de strategie-benaderingen die de gemeenschap hier kan beoordelen. Onze taak is nu om te bepalen, in samenwerking met de gemeenschappen, welke strategieën prioriteit krijgen binnen deze drie kaders om onze visie het best te dienen.

Deze consultatie omvat drie pagina's, ieder daarvan concentreert zich op één onderwerpsgebied. Op iedere pagina stellen we je een brede vraag over hoe jij denkt dat de Wikimedia Foundation het beste een specifieke grote uitdaging kan aanpakken in dat onderwerpsgebied. Daaronder sommen we zes mogelijke richtingen op in dat onderwerpsgebied waar we de nadruk op zouden kunnen leggen. Gegeven de beperkte tijd en hulpbronnen kunnen we niet alles doen: we zullen keuzes moeten maken. We vragen je te helpen onze benaderingen te prioriteren door het kiezen van twee of drie items waarvan jij denkt dat ze het meest belangrijk zijn om ons op te richten. Je mag ook, in plaats daarvan of aanvullend daarop, je eigen aanpak toevoegen. Alle verzamelde informatie zal gebruikt worden om de uiteindelijke prioriteiten in ons Jaarplan te bepalen. Merk alsjeblieft op dat de Foundation ook de volgende criteria zal gebruiken in het proces van prioriteren:

 • benodigde hulpbronnen,
 • de mogelijkheid van de Foundation om daadwerkelijk van betekenis te zijn
 • en wat het meest geschikt is binnen het werkveld van de Foundation (versus werk dat gedaan wordt door vrijwilligers of aanverwante instellingen, zogeheten 'affiliates').

Houd je alsjeblieft aan de Vriendelijke Ruimte-richtlijnen bij het delen van je gedachten of het bediscussiëren van die van anderen.

Informatie uit deze consultatie zal ons helpen onze strategie verder te bepalen.


align=right Thank you for contributing your thoughts to this consultation!

Tijdlijn

Dit zijn de streefdata voor dit proces.

 • 11 januari: Pagina's klaarzetten voor vertaling
 • 18 januari: Lanceren van gemeenschapsconsultatie op sleutelvragen
 • 15 februari: Sluiting van de consultatie
 • Rond 26 februari: Uitbrengen overzicht van de consultatie
 • Rond 4 maart: Eerste conceptstrategie publiceren voor commentaar