Jump to content

Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/sv

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation and the translation is 92% complete.


Välkommen till Wikimediastiftelsens strategikonsultation år 2016. Under 2015 har stiftelsen utforskat hur den skall prioritera sitt arbete och hur den bäst kan stödja rörelsens mål som lagts fram, men ännu inte uppnåts, i 2010–2015 års strategiska plan. Målet med konsultationen är att hjälpa Wikimediastiftelsen att avgöra vilken riktning den bör ta i sitt arbete som börjar juli 2016 och de efterföljande tolv eller tjugofyra månaderna.

Strategy approaches report

Baserat på vår vision, strategikonsultationen 2010 och 2015 och undersökningar om externa effekter, har vi lagt fram tre stora fokusområden för stiftelsen: räckvidd, gemenskaper och kunskap (mer information om vad vi menar med detta följer). Stiftelseanställda och några små grupper ur gemenskapen har sedan gett input kring centrala hinder och idéer kring varje fokusområde. Dessa sammanfattades i strategiska ansatser för gemenskapens granskning här. Vår uppgift är nu att avgöra, tillsammans med gemenskapen, vilka strategier vi skall prioritera inom dessa områden för att bäst stödja vision.

Den här konsultationen innehåller tre sidor, som fokuserar på ett område var. På var sida kommer vi fråga dig hur du tror att Wikimediastiftelsen bäst skulle kunna lösa en större utmaning i det fokusområdet. Nedanför kommer vi att lista sex olika riktningar vi skulle kunna gå inom fokusområdet. På grund av begränsningar vad det gäller tid och resurser kan vi inte genomföra alla, utan måste välja mellan dem. Vi ber att hjälpa oss prioritera bland våra tillvägagångssätt genom att välja två eller tre du tror är de viktigaste att fokusera på. All information som samlas in kommer användas för att hjälpa till med de sista prioriteringarna i vår årsplanering. Vänligen notera att stifltensen också kommer att använda följande kriterier i prioriteringsprocessen: resurser som krävs, stiftelsens förmåga att göra skillnad, och arbete som lämpar sig för stiftelsen (till skillnad från arbete som bäst görs av frivilliga inom Wikimediarörelsen eller andra Wikimediaorganisationer, som lokalavdelningar eller användargrupper).

Vänligen ta hänsyn till ett inbjudande diskussionsklimat policy när du delar med dig av dina tankar, eller diskuterar andras.

Den här konsultationen kommer att hjälpa till att forma vår strategi när vi går framåt.


align=right Thank you for contributing your thoughts to this consultation!

Tidslinje

Dessa är våra datummål för den här processen.

  • 11 januari: lägga upp sidor för översättning
  • 18 januari: påbörja konsultationen med gemenskapen kring kärnfrågor
  • 15 februari: avsluta konsultationen
  • Senast 26 februari: släppa en sammanställning av konsultationen
  • Senast 4 mars: Publicera ett första strategiutkast att ge kommentarer på