Jump to content

Fundraising 2009/thank you/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Notice[edit]

  • Een dankwoord van
    Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia

Quote[edit]

  • "Stelt u zich een wereld voor waarin iedereen ter wereld vrije toegang heeft tot het geheel van alle menselijke kennis."
  • — Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia

Dankwoord van Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia[edit]

Wow. Wat kan ik zeggen? Dank u.

We hebben inmiddels de meest succesvolle inzamelingscampagne uit onze geschiedenis beëindigd: in minder dan acht weken is 7,5 miljoen dollar bijeengebracht. Het is haast niet te geloven. Maar verbaasd ben ik niet. In 2001 heb ik iedereen uitgedaagd en u heeft me nooit teleurgesteld. U heeft de grootste verzameling van menselijke kennis in de geschiedenis bijeengebracht, die elke dag wordt uitgebreid en verbeterd: er zijn nu veertien miljoen encyclopedische artikelen in 270 talen. U heeft dat ondersteund en het helpen bekostigen en bewaren.

Advertenties brengen geen geld voor Wikipedia binnen: dat doet u. Wikipedia is de op vier na meest bezochte website ter wereld - 340 miljoen bezoekers in de afgelopen maand - en onze servers en werknemers worden uitsluitend gefinancierd door donaties. Uw giften zorgen ervoor dat Wikipedia vrij te gebruiken is en vrij van advertenties blijft. Uw giften bevorderen de vrije toegang tot vrije kennis overal ter wereld.

Dank u voor alles wat u doet om Wikipedia tot een realiteit te maken. Uw commentaren inspireren me en het is een voorrecht getuige te mogen zijn van uw passie voor Wikipedia.

  • "Als ik om antwoorden verlegen zit, bent u er altijd om me uit de brand te helpen." - Lauren Sierra
  • "Voor mijn zes jaar oude zoon is Wikipedia een prachtig venster op de kennis in de wereld." - Pilgrim Beart
  • "Wikipedia is erg belangrijk voor iedereen. Het is een prestatie van de mensheid." - Fernando Borba
  • "Wikipedia draait om één eenvoudige behoefte: directe toegang tot informatie van hoge kwaliteit over ieder denkbaar onderwerp. Daarom ondersteun ik het van harte." - Joao Nunes

Wikipedia is een bijzonder en uniek verhaal.

Mocht u nog niet aan Wikipedia hebben kunnen doneren: dat kan nog steeds. U kunt altijd met een gift bijdragen aan de bevordering van vrije toegang tot vrije kennis. Klik hier.

Ik roep u ook op om deze bevriende organisaties te steunen:

Nogmaals: hartelijk dank.

Wikipedia forever,

Jimmy Wales,
oprichter van Wikipedia