Jump to content

Strategjia/Lëvizja Wikimedia/2017

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2017 and the translation is 57% complete.
Outdated translations are marked like this.


By 2030, Wikimedia will become the essential infrastructure of the ecosystem of free knowledge, and anyone who shares our vision will be able to join us.

We, the Wikimedia contributors, communities, and organizations, will advance our world by collecting knowledge that fully represents human diversity, and by building the services and structures that enable others to do the same.

We will carry on our mission of developing content as we have done in the past, and we will go further.

Knowledge as a service: To serve our users, we will become a platform that serves open knowledge to the world across interfaces and communities. We will build tools for allies and partners to organize and exchange free knowledge beyond Wikimedia. Our infrastructure will enable us and others to collect and use different forms of free, trusted knowledge.

Knowledge equity: As a social movement, we will focus our efforts on the knowledge and communities that have been left out by structures of power and privilege. We will welcome people from every background to build strong and diverse communities. We will break down the social, political, and technical barriers preventing people from accessing and contributing to free knowledge.

Catch up on the process

Janë tre cikle diskutimi. Cikli i parë zbatohet nga tani deri në 15 Prill, 2017.

You can now read the text of the strategic direction that emerged through this process. If you agree that this is the right way for the Wikimedia Movement to move forward, you are invited to endorse it.

Mëso më shumë

Përditësimet e fundit

Katherine Maher dërgon përmbledhje javore se çfarë ndodh rreth procesit të lëvizjes së strategjisë. Mund të [Strategy/Wikimedia movement/2017/Updates/Signup[sign up]] për të marrë lajme në faqen tënde të diskutimit.


Rreth katër sesioneve

Gjenden grupe të ndryshme në lëvizjen tonë, që angazhohen me informacion në mënyra të ndryshme. Për të kuptuar më mirë nevojat dhe prespektivat e tyre, skuadra kryesore ka organizuar "rregjistrime" të kërkimeve dhe dialogjeve me audienca të ndryshme. Mund t'i identifikoni pasi t'i përkisni grupeve të ndryshme dhe jeni i ftuar të merrni pjesë në më shumë se një rregjistrim.

A

Grupet e organizuara

Track A

Ky grup përfshin Wikimedia movement affiliates, lëvizje e organizuar nga komitete përfshirë Funds Dissemination Committee dhe Affiliations Committee, anëtarë stafi në Wikimedia Foundation, Foundation Board of Trustees, dhe grupe të tjera të organizuara ose gjysëm të organizuara që ndihmojnë në mbështetjen e levizjes.

B

Grupet Individuale

Track B

Ky grup përfshin kontribuesë individual, siç janë edituesit, kuratorët, dhe zhvilluesit vullnetar, nëpër gjuhë dhe projekte të ndryshme të Wikimedia.

Rajone me ndërgjegjësim të lartë

Formerly tracks C and D

Ky grup përfshin lexues ekzistues dhe të rinj të projekteve tona, partnerë të mundshëm dhe ekzistues në shtete ose gjuhë ku ne jemi të mirë-njohur (dhe ka arritje të larta në termat e ndërgjegjësimit dhe përdorimit).


Procesi

Skuadra kryesore e strategjisë ka përgatitur një proces në bashkëpunim me një Steering Committee vullnetarë të Wikimedia prej një kohe të gjatë.


Skuadra

Shumë grupe njerëzish nga përtej lëvizjes janë duke punuar së bashku për të organizuar procesin e strategjisë (dhe ju mund të jeni një nga ata!)


Pyetjet e hasura më shumë

Përgjigje të më shumë pyetjeve janë të disponueshme në "Pyetjet e hasura më shumë".


Sugjeroni përmirësime

(anglisht) Jeni i ftuar të diskutoni procesin dhe të pyesni më shumë pyetje në faqen e diskutimeve.

Shiko edhe