Jump to content

Wikimedia Europa Central i Oriental

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Central and Eastern Europe and the translation is 87% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikimedia Europa Central i Oriental és una associació entre les comunitats de Wikimedia a l'Europa Central i Oriental. L'objectiu principal del grup és estimular el creixement de tots els projectes Wikimedia d'aquesta regió i ajudar a la cooperació i comprensió de projectes individuals que formen part de la regió.

Context

El Grup Wikimedia Europa Central i Oriental, també anomenat com Grup CEEWiki o CEEWikiLink, es va fundar a Haifa a la Wikimania 2011. Els seus objectius principals són organitzar reunions de capítols i ajudar aquells països que no tenen cap capítol ni grup d'usuaris.

Quin és l'objectiu del grup?

L'associació és bàsicament un ampli projecte per "enllaçar" les wikis de l'Europa Central i Oriental en cooperació mútua. Algunes iniciatives d'aquest projecte inclouen:

  • Trobada de Wikimedia Europa Central i Oriental
  • Una llista de correu conjunta, pàgina de Facebook i un canal IRC
  • Una campanya de creació d'articles durant la Wikimedia CEE Spring anual (inclou cada wiki amb articles sobre altres països de l'Europa Central i Oriental, per exemple, la Viquipèdia en romanès escriu articles articles sobre estonians famosos i ciutats d'Estònia)
  • Un òrgan representatiu destinat a estendre la comunicació amb altres entitats del moviment i desenvolupar comunitats constituents.

Per què és un grup únic?

És la primera vegada que un grup de projectes Wikimedia en una regió es reuneixen per cooperar. Fora de Meta, hem vist força poca cooperació entre els projectes Wikimedia de diferents idiomes, a escala organitzada. Això és important perquè, cooperant, totes les wikis de l'Europa Central i Oriental poden créixer mútuament. Això també reforçarà la veu de les wikis de l'Europa Central i Oriental a l'estructura general de Wikimedia. Només cal veure el que ha aconseguit la Unió Europea!

Projectes actuals

  • Wikimedia CEE Hub - una estructura regional per donar suport al desenvolupament de la regió

Membres

Organitzacions i grups de Wikimedia

Afiliats de Wikimedia (36)

Comunitats Wikimedia (6)

Comunicació

Vegeu també