Támogatások:ÖtletLabor/Ihlet

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Grants:IdeaLab/Inspire and the translation is 100% complete.
Ihlet
Az Ihlet Kampányokról

Az Ihletkampányok egy hónap hosszúságú események, amelyek a Wikimédia-mozgalom legnehezebb kihívásaival próbálnak megküzdeni. Itt az idő új ötletek megosztására és létrehozására!

A kampány után a megvalósításhoz támogatás kérhető . A pénzügyi segítségre nem szoruló projektekhez tervezési és logisztikai segítségnyújtás lehetséges.

Mi a jelenlegi téma?

A kampány során bátorítunk, hogy mérd fel a szerkesztési közösség összetartását.

Az összetartás növeli a minőséget, nyugodtabb légkört teremt a megbeszélések során és gördülékenyebbé teszi a problémák megoldását. A nem egészséges közösségek jellemzői a kiégés, lemorzsolódás, a munkafolyamatok elakadása és a problémák fennmaradása.

A Wikimédia felhasználói a mozgalom tagjaként mindig is figyelemmel kísérték a jelenséget. A megfigyeléshez a szerkesztők aktivitásának mértékét, az új felhasználók számát és a megmaradó szerkesztők arányát használták fel. Ugyan ezek a mércék a közösség megfigyelésére alkalmasak, nem segítik elő a kihívások megoldását és a fejlesztést igénylő területek felderítését.

Az adatgyűjtésre a projektek egészként való értékelésére van szükségünk, de egyben figyeljük a szerkesztők által tapasztalt kisebb jelentőségű körülményeket is.

Ha van ötleted a mérésre, oszd meg a kampány alatt!

Kérdésed van a jelenlegi kampánnyal vagy a program egészével kapcsolatban? Olvasd el a Gyakran ismételt kérdéseket !.

Új ötletek
The current Inspire Campaign is closed. You are welcome to continue providing feedback, revising ideas, and moving any ideas that need funding into grant applications. Be sure to review guidance to develop your idea further.

Outcomes

The Inspire Campaign on Measuring Community Health had several successful outcomes, including:

  • Strong participation in a more technical and research-oriented campaign (over 100 submitted ideas, and more than 240 participants who endorsed, commented on, or proposed ideas)
  • Contributors from over 35 different countries – including some emerging communities – had ideas to measure community health represented in this campaign.
  • Direct support of participants through proposal-specific guidance and support on idea talk pages by Community Resources and Trust & Safety teams.
  • Broader support offered to all Inspire Campaign and IdeaLab participants through the development and sharing of guidance on how to develop ideas into concrete plan for implementation.

Some progress so far on ideas from this campaign includes:For information on previous campaigns, please see the campaign archive.


ideas created: 105
participants: 242
nap maradt: 0