Αποστολή

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Mission and the translation is 100% complete.

H διακήρυξη της αποστολής του Ιδρύματος Wikimedia περιγράφει τις τρέχουσες δραστηριότητες και τον σκοπό, το αντικείμενο των εγχειρημάτων μας, και τις θεμελιώδεις αξίες μας. Βρίσκεται σε αντίστιξη προς την διακήρυξη οράματος. Η τρέχουσα διακήρυξη της αποστολής μας, μια ανάπτυξη της της σύντομης έκδοσης στα Άρθρων Ίδρυσης και εγκεκριμένη από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τον Απρίλιο του 2007, είναι:

Η αποστολή του Ιδρύματος Wikimedia είναι να ενδυναμώσει και να εμπλέξει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να συλλέξουν και να αναπτύξουν εκπαιδευτικό υλικό που θα παρέχεται με μια ελεύθερη άδεια ή θα είναι στην δημόσια σφαίρα, και να το διαδώσει αποτελεσματικά και παγκοσμίως.

Σε συντονισμό με ένα δίκτυο ανεξάρτητων εθελοντών και των ανεξάρτητων κινηματικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των αναγνωρισμένων Παραρτημάτων, Θεματικών Οργανισμών, Ομάδων Χρηστών, και Συνεργατών, το Ίδρυμα παρέχει την βασική υποδομή και το οργανωτικό πλαίσιο για την υποστήριξη και την ανάπτυξη των πολυγλωσσικών εγχειρημάτων wiki και άλλων προσπαθειών που υπηρετούν αυτή την αποστολή. Το Ίδρυμα θα δημιουργήσει και θα διατηρήσει χρήσιμη πληροφορία από τα εγχειρήματά του διαθέσιμη στο Διαδίκτυο χωρίς χρέωση, και εις το διηνεκές.

Προτάσεις για την αλλαγή της διατύπωσης της διακήρυξης θα πρέπει να γίνονται στην Mission/Unstable και όλες οι προτάσεις θα εξετάζονται τουλάχιστον μια φορά ετησίως.

Δείτε επίσης το καταστατικό, το όραμα και τις αξίες μας.