Jump to content

Küldetése

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Mission and the translation is 83% complete.
Outdated translations are marked like this.

A Wikimédia Alapítvány küldetése jelenlegi tevékenységünket és céljainkat írja le, a projektjeink kiterjedését, és az alapértékeinket. A hosszabb távú reményeket leíró jövőkép egészíti ki. A 2017 áprilisában elfogadott küldetésnyilatkozatunk:

A Wikimédia Alapítvány küldetése rávenni és képessé tenni az embereket világszerte az oktatási és ismeretterjesztő anyagok gyűjtésére és fejlesztésére közkincsként vagy egy szabad licenc alatt, valamint az ilyen anyagok hatékony globális elterjesztése.

Az Alapítvány, a helyi társszervezetek hálózatával együttműködve, biztosítja a szükséges infrastruktúrát és szervezeti hátteret többnyelvű wikiprojektek üzemeltetéséhez és fejlesztéséhez, és más vállalkozásokhoz, amelyek a küldetését szolgálják. Az alapítvány a projektjei által létrehozott hasznos információkat az interneten ingyenesen hozzáférhetővé teszi.

A fenti az eredeti küldetés magyar fordítása; a szöveg megváltoztatására tett javaslatokat a Mission/Unstable lapra várjuk, és legalább évente meg fogjuk vitatni őket.

Lásd még a szabályzatunk, jövőképünk és az értékeink.