Jump to content

Uppdrag

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Mission and the translation is 100% complete.

Wikimedia Foundations uppdragsbeskrivning beskriver vår nuvarande aktivitet och syfte, målet med våra projekt samt våra kärnvärderingar. Det står i kontrast mot vår visionsbeskrivning. Vår uppdragsbeskrivning, en fortsättning på den kortare versionen i Artikelordningen och godkänd i ett styrelsebeslut i april 2017, lyder:

Wikimedia Foundations uppdrag är att engagera människor i hela världen och ge dom verktyg som gör det möjligt att samla in och utveckla utbildningsmaterial som är fritt licensierat eller släppt till public domain och att sprida detta material effektivt och globalt.

I samarbete med ett lokalt nätverk volontärer och våra oberoende organisationer, inklusive lokalavdelningar, tematiska organisationer, användargrupper och partners förser Wikimedia Foundation den nödvändiga infrastrukturen och ett organisatoriskt ramverk för att stödja och utveckla flerspråkiga wikiprojekt och andra strävanden som tjänar detta syfte. Wikimedia Foundation kommer att göra och behålla användbar information från dess projekt tillgängliga på Internet utan kostnad i evighet.

Förslag till ändringar av förklaringens formulering borde framföras på Mission/Unstable så kommer förslagen utvärderas minst en gång om året.

Läs också våra stadgar, visioner, and värderingar.