Wiki Loves Women/SheSaid (Ella diu)

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wiki Loves Women/SheSaid and the translation is 35% complete.
Outdated translations are marked like this.
Saps què va dir Graça Machel?
SheSaid (Ella diu) forma part de la iniciativa Wiki Loves Women
Captura de pantalla de la pàgina d'inici de Wikiquote en anglès del 6 d'octubre de 2020. A banda del mascle alfa que hi apareix, revisa la llista de persones, i busca-hi les dones...
Records per a qui està participant a SheSaid activament des d'Ucraïna.
This page is about the Wikiquote initiative. It is unrelated to a movie of similar name...

La iniciativa Wiki Loves Women vol posar de relleu les dones líders amb la campanya SheSaid. L'objectiu de la campanya és millorar la visibilitat de les dones mitjançant la creació de noves entrades relacionades amb elles o la millora de les ja existents a Wikiquote.

La primera edició la campanya #SheSaid a Wikiquote que va tenir lloc des de l'octubre de 2020 fins al 5 de gener del 2021, va tenir un èxit increïble. Hi van participar 7 llengües, amb un resultat 867 articles nous o millorats (la majoria nous). La italiana va ser la guanyadora (405 articles), la ucraïnesa (187) i la francesa (105). Va ser un resultat sorprenent: gràcies per fer escoltar la veu de les dones.

La segona edició va tornar a ser un èxit amb més de 1.500 entrades de Wikiquote creades (i més de millorades) en 9 llengües. L'Italià i el tagal van ser més els més actius. Enhorabona a tothom :)

Atès l'èxit de la primera i segona edició i veient que encara queda molt per fer, la campanya #SheSaid es tornarà a celebrar el 2022.

#SheSaid 2022 ja està obert: de l'1 d'octubre al 31 de desembre de 2022.

El per què de la campanya She Said

Per equilibrar la representació de dones en les entrades de Wikiquote.

Per il·lustrar la situació, aquí hi ha algunes dades interessants:

El 6 d'octubre de 2020 a la pàgina principal de Wikiquote en anglès, a la secció "Persones destacades", 29 frases corresponien a homes, mentre que només quatre van ser pronunciades per dones (vegeu la captura de pantalla a la dreta). Hi ha 260 dones amb articles destacats a les Viquipèdies en francès i anglès... amb cap entrada a Wikiquote en francès. Hi ha 162 dones amb articles destacats a la Wikipedia en anglès sense cap entrada a Wikiquote. Hi ha 777 dones i 3.504 homes llistats a Wikiquote en francès.

Evidentment, no totes les dones han pronunciat bones frases que mereixin una entrada a Wikiquote. Però tot i així...

Què anem a fer ara?

Quin és el nostre pla?

  1. Doneu una mica d'amor a Wikiquote en la llengua que vulgueu. Reviseu les entrades de dones existents a Wikiquote i mireu si es poden millorar tot afegint-ne de noves. O creeu noves entrades per a dones rellevants que van pronunciar cites notables.
  2. Quan milloreu les entrades, si us plau afegeiu #SheSaid al resum d'edició perquè puguem comptar l'impacte que estem tenint!
  3. O bé, inclou la teva entrada a la pàgina del portal de llengües.
  4. Difon la campanya #SheSaid entre els teus amics i amigues i entre la teva comunitat!

T'interesa?

Cobertura de mitjans de comunicació externs