Jump to content

Capta de fons 2012/Traducció/Crida de GorillaWarfare

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/GorillaWarfare appeal and the translation is 100% complete.

  • Llegiu:
    La crida personal d'algú que ha fet 18000 aportacions a la Viquipèdia

Appeal

D'una contribuïdora a la Viquipèdia

Sóc una estudiant universitària. Els llibres de text d'un sol semestre em costen 500 $. A la Viquipèdia puc aconseguir la informació de milers de llibres de forma gratuïta.

I és per això que no només llegeixo la Viquipèdia, ajude a crear-la. És molt important per a mi mantenir aquesta font d'informació disponible per a tothom sense cap cost. Amb 470 milions d'usuaris cada mes, la Viquipèdia és important per a moltíssima gent en tot el món.

La Viquipèdia hauria d'haver-se trencat en mil pedaços fa molt de temps. Està dirigida per consens, al contrari de totes les altres comunitats. No hi ha cap administració real per sobre ni un comitè executiu decidint sobre cada edició i cada política. Enlloc d'això, una gran comunitat de voluntaris treballen junts per a crear aquesta font de coneixement completament gratuïta i lliure de publicitat.

Funcionant d'aquesta manera, la nostra comunitat de milions d'editors treballa colze amb colze per a crear enciclopèdies en 283 llengües amb un total de més de 20 milions d'articles.

I tot això ho fem amb un pressupost minúscul en comparació a altres grans llocs web punters. Per a poder treballar necessitem una infraestructura estable: servidors, ample de banda, programadors i fins i tot advocats per a protegir la nostra independència. Tot està finançat amb donacions dels lectors de la Viquipèdia. Pots pensar que uns pocs euros és una quantitat insignificant però és això realment el que posa tota aquesta maquinària en funcionament.

Moltíssimes gràcies.