Jump to content

Fundraising 2012/Translation/GorillaWarfare appeal

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/GorillaWarfare appeal and the translation is 100% complete.

  • Kérlek, olvasd el egy
    18 000 szerkesztést végzett
    Wikipédia-szerkesztő személyes kérését!

Appeal

A Wikipédia egyik szerzőjétől

Egyetemi hallgató vagyok. A tankönyveim egyetlen félévre mintegy 100 000 Ft-ba kerülnek. A Wikipédián több ezer könyvvel felérő információmennyiséget találok, ingyen.

Ez az oka, hogy nem csak olvasom a Wikipédiát, hanem segítek az elkészítésében is. Szívügyem, hogy mindenkinek díjmentes hozzáférést biztosítsunk ehhez az értékes információforráshoz. A havi 470 millió olvasó is mutatja, hogy a Wikipédia rengeteg embernek fontos es hasznos világszerte.

A Wikipédiának régen szét kellett volna esnie. A legtöbb más közösséggel ellentétben a Wikipédiában hozott döntések a résztvevők közös megegyezésén alapulnak. Nincs legfelsőbb vezetés, nincs igazgatótanács, ami döntene minden módosításról és minden szabályról. Helyette egy nagyszerű önkéntesekből álló közösség van, akik együttműködve készítik ezt az ingyenes és reklámmentes tudástárat.

A milliónyi szerkesztőből álló közösségünk 283 különböző nyelven készíti így az enciklopédiát, amely összesen már mintegy 20 millió szócikket tartalmaz.

Mindezt olyan költségvetésből csináljuk, ami eltörpül más nagy weboldalakéhoz viszonyítva. A munkánk végzéséhez stabil infrastruktúrára van szükségünk, szerverekkel, nagy sávszélességű internetkapcsolattal, programozókkal, a függetlenségünk felett őrködő jogászokkal. Mindezt a Wikipédia olvasói által küldött adományokból tudjuk finanszírozni. Azt gondolhatnád, egy-két ezres csak csepp a tengerben, de éppen az ilyen cseppekből tudjuk a működésünket finanszírozni.

Nagyon köszönjük.