Jump to content

Fundraising 2012/Translation/GorillaWarfare appeal

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/GorillaWarfare appeal and the translation is 100% complete.

  • Læs venligst:
    En personlig appel fra en
    bidragsyder til Wikipedia med 18.000 redigeringer

Appeal

Fra en bidragsyder til Wikipedia

Jeg er universitetsstuderende. Grundbøgerne til et semester koster 3000 kr. På Wikipedia får jeg flere tusinde bøgers information ganske gratis.

Det er derfor at jeg ikke kun læser Wikipedia, jeg hjælper også med at skabe den. Det er vigtigt for mig at bibeholde denne informationskilde gratis og tilgængelig for alle. Med 470 millioner læsere om måneden er Wikipedia vigtig for mange mennesker i verden.

Wikipedia burde være faldet fra hinanden for længe siden. Den er drevet ved konsensus, i modsætning til stort set alle andre fællesskaber. Der er ikke nogen omklamrende ledelse og ingen bestyrelse, der detaljestyrer alle redigeringer og politikker. I stedet findes der et stort fællesskab af frivillige, der arbejder sammen om at skabe en videnskilde, der er gratis at bruge og reklamefri.

Ved at arbejde sammen på den måde har vores fællesskab af millioner af bidragydere skabt en encyklopædi på 283 sprog og med mere end 20 millioner artikler.

Vi gør det på et mikroskopisk budget, sammenlignet med de andre ledende websteder, og for at vi kan gøre vores arbejde er det nødvendigt med en stabil infrastruktur: Servere, båndbredde, programmører og endda advokater til at beskytte vores selvstændighed. Det hele betales via bidrag fra Wikipedias brugere. Det kan godt være at du tænker at nogle få kroner blot er en dråbe i havet, men det faktisk lige nøjagtig dét der får det hele til at løbe rundt.

Mange tak.