Fundraising 2012/Translation/GorillaWarfare appeal

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/GorillaWarfare appeal and the translation is 100% complete.

  • Leest u alsublieft
    een persoonlijke boodschap van
    een Wikipediamedewerkster met 18.000 wijzigingen op haar naam

Appeal

Van een bijdraagster aan Wikipedia

Ik ben een student aan de universiteit. Tekstboeken voor één blok kosten me $500. Op Wikipedia vind ik informatie ter waarde van duizenden boeken, gratis.

Daarom lees ik Wikipedia niet alleen, ik help ook mee Wikipedia te maken. Het is voor mij erg belangrijk om deze bron voor iedereen gratis beschikbaar te houden. Met 470 miljoen gebruikers per maand is Wikipedia belangrijk voor veel mensen in de wereld.

Wikipedia zou allang in stukken uiteen zijn gevallen als het niet door een grote gemeenschap zou worden ondersteund die, anders dan bij andere internetgemeenschappen, gezamelijk beslissingen neemt. Er is geen echt overkoepelend bestuur, er zijn geen topmannen die elke aanpassing en elke regel bepalen. In plaats daarvan is er een grote gemeenschap van vrijwilligers die samenwerken om deze bron van kennis te maken. Vrij van advertenties en voor iedereen vrij te gebruiken.

Onze gemeenschap van miljoenen bewerkers werkt samen om encyclopedies in 283 talen te maken, samen goed voor meer dan twintig miljoen artikelen.

We doen dit met een klein budget in vergelijking tot andere topwebsites. Om ons werk te doen hebben we een stabiele infrastructuur nodig: servers, bandbreedte, programmeurs en ook advocaten om onze onafhankelijkheid te beschermen. Dit wordt allemaal gefinancierd door donaties van Wikipediagebruikers. Het lijkt misschien of een gift van een paar euro niet zoveel bijdraagt, maar uiteindelijk maken dat soort bijdragen dit hele project mogelijk.

Hartelijk bedankt.