Jump to content

Varainkeruu 2012/Käännökset/GorillaWarfaren vetoomus

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/GorillaWarfare appeal and the translation is 100% complete.

  • Lue 18 000:n artikkelimuokkauksen tekijän vetoomus:

Appeal

Wikipedian artkkelien tekijältä:

Opiskelen yliopistossa ja lukukausittain minulta kuluu huomattava summa rahaa oppikirjoihin. Wikipedian avulla saan paljon tietoa täysin ilmaiseksi.

Siinä syy, miksi en vain lue Wikipediaa, vaan myös autan luomaan sitä. Mielestäni on tärkeää pitää tämä tiedonjakelukanava ilmaisena, kaikkien saatavilla. Wikipedia on tärkeä tiedon lähdde ihmisille ympäri maailman, sillä on kuukausittain noin 370 miljoonaa lukijaa.

Teoriassa Wikipedian olisi kuulunut hajota jo kauan sitten. Se on konsensukseen perustuva, toisin kuin lähes kaikki muut netin keskusteluyhteisöt. Sillä ei ole mitään kattavaa hallintoa valvomassa jokaista muokkausta ja määrittelemässä julkaisupolitiikkaa. Sen sijaan suuri vapaaehtoisten joukko yhdessä luo ja muokkaa tätä tiedon lähdettä, vapaasti käytettäväksi ja ilman mainoksia.

Näin työskennellen yhteisömme miljoonat toimittajat luovat yhdessä tietosanakirjoja 283 kielellä, yhteensä yli 20 miljoonaa artikkelia.

Teemme tätä pienellä budjetilla, verrattuna muihin suosittuihin sivuihin. Jotta voisimme tehdä työtämme, me tarvitsemme pysyvän infrastruktuurin: palvelimet, laajakaistatilaa, ohjelmoijia ja jopa lakimiehiä, suojellaksemme itsenäisyyttämme. Tämä kaikki rahoitetaan lahjoituksilla Wikipedian lukijoita. Saatat ajatella, että muutama euro on vain pisara meressä, mutta se todellakin tekee koko tästä toiminnasta mahdollista.

Paljon kiitoksia sinulle.