Meta:Fordítási kérelmek

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Meta:Translation requests and the translation is 97% complete.
Outdated translations are marked like this.
Szeretettel köszöntünk a Meta-Wiki fordítási portálon. Ez az oldal a Meta-wiki fordítási kérelmeire mutat. Ezen kívül információkat és segítséget is tartalmaz a fordítással kapcsolatban, valamint arról, hogyan lehet jelentkezni a fordításban való segítségnyújtásra. További általános információkért lásd a Babylon oldalt.

Hogyan fordítsunk

  1. Keress valamit a fordítók irányítópultján, amit le szeretnél fordítani.
  2. Kattints a megfelelő szakaszra
  3. Kezdj el fordítani

További részletekért lásd az útmutatót.

Hogyan lehet kérni fordítást

  1. Ha még nem létezik, hozd létre a lefordítandó oldalt itt a Meta-Wikin.
  2. Kövesd az útmutatót, hogy előkészítsd az oldalt a fordításra (az útmutató 1. és 2. lépése).
  3. Egy fordítási adminisztrátor (vagy te magad, ha az vagy) látni fogja az oldalt a Special:PageTranslation oldalon, és megjelöli fordításra (a bemutató 3. lépése).

Ha nem érted, hogy mit kell tenned, és a dokumentáció nem segít, vagy a fordítási adminisztrátorok nem látták a kérésedet, kérj segítséget.

A legjobb gyakorlatok röviden (olvasd tovább):

  • A forrásszöveg legyen egyértelmű és érthető. Amikor egy szöveget kell lefordítani, az érthetőség előbbre való, mint a tömörség.
  • A Metán kívül használt szövegek esetében ajánlott egy magyarázatot vagy egy linket mellékelni, mely megmutatja az eredeti szövegkörnyezetet.
  • Gondold át, mikor szeretnéd, hogy a fordítás elkészüljön, és mely nyelvek a legfontosabbak az adott szöveg lefordításához, és határozd meg ezeket az oldalon.

Néha segítséget kérhetsz a fordításokkal kapcsolatban a Translators-l oldalon, a Wikimédia fordítóinak levelezőlistáján.

A fordíthatóságról bővebben is olvashatunk.

Wikimédia Alapítvány wiki

Az említett kérések egy része, és a Translations by status kézi kérések egy része olyan oldalakról szól vagy szólt, amelyek a wikimediafoundation.org-on (is) léteznek, és amelyeket korábban az érdekelt szerkesztők és a transcom (2013 májusáig), lásd az archívumok aloldalai.

Ha a Wikimédia Alapítvány nem szerkeszthető weboldalának vagy kiadványának fordítása érdekel, próbálj meg közvetlenül kapcsolatba lépni a helyi felelősökkel, például foundationwiki adminisztrátorok.

2021-ben a Wikimédia Alapítvány wikije más wikikhez hasonlóan elfogadta a SUL bejelentkezéseket, de korlátozza a cikkek névterének szerkesztését. A vitaoldalakat és a fordításokat mindenki szerkesztheti. Ennek eredményeképpen közvetlenül a wikiben lehet fordítani. További információért lásd a Wikimédia Alapítvány kormányzati wikit.

Lásd még